Balogh: emberfeletti teljesítmény kell Dánia ellen

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Képes a magyar férfi kézilabda-válogatott a meglepetésekre Balogh Zsolt szerint. A jobbátlövő a fiatalításon átesett csapattal is megismételné a tavalyi bravúrt Dánia ellen szombaton este.

Alig pár óra választja el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek a horvátországi Európa-bajnokságon. Tegnap este Ljubomir Vranjes kijelölte azt a 16 főt, aki ma kiállhat az olimpiai címvédő Dánia elleni nyitómeccsen. A szűkítés után meglepetés nélkül ott van a MOL-PICK Szeged 28 éves balkezes átlövője is. Balogh Zsolt portálunknak elmondta, a generációváltáson átesett csapat képes meglepetésekre.

– A hangulat remek, mindig öröm találkozni a fiúkkal a válogatottban. A célkitűzéseink óvatosak, először a csoportból szeretnénk továbbjutni. Ez teljesíthető feladat. Régi álmom, hogy egy világversenyen érmet szerezzek, de sajnos ez most nem realitás. Komoly fegyvertény lenne, ha Európa legjobb nyolc együttese között végeznénk – fogalmazott az esélyekkel kapcsolatban Balogh.

A magyar csapat a D csoportban Spanyolország, Csehország és Dánia válogatottjai mellett küzd a továbbjutásért. Ezt már az új kapitánnyal, Ljubomir Vranjes vezetésével tehetik meg.
– Nyitott edző, jól kijön velünk. Vranjes kevesebb hangsúlyt fektet a taktikára, mint azt Szegeden megszoktam. Részemről azt játszom, amit a mindenkori edző kér tőlem. A legfontosabb, hogy a csapat a lehető legjobban szerepeljen – avatott be.

Tavaly sikerült a bravúr Baloghéknak (Fotó: V. Michel)

Egy évvel ezelőtt, a franciaországi világbajnokságon fantasztikus találkozón múltuk felül az olimpiai bajnok dánokat. Ma este sem a magyar csapat az esélyes, Balogh szerint ebből akár előnyt is kovácsolhatnak.
– A teher nem a mi vállunkon lesz. Bízok magunkban, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi bravúrt. Az biztos, hogy ehhez emberfelettit kell nyújtanunk. A legjobb játékkal szeretnék hozzájárulni a csapat teljesítményéhez – mondta el várakozásait a 28 éves játékos.

Elmesélte, hogy az Európa-bajnokság alatt a Telekom Veszprém – nemrégen az év férfi kézilabdázójának megválasztott – irányítójával osztja meg a szobáját. Mint mondta, Lékai Mátéval a PLER-ben együtt nőttek fel és hosszú éveket játszottak egymás mellett. Régi barátság az övék.

A Dánia elleni találkozót az M4 Sport 20 óra 30 perctől élőben közvetíti. Emellett a hetmeteres.comot is érdemes követni, hiszen az egész kontinensviadal alatt színes hírekkel és tudósításokkal készülünk olvasóinknak.