Eb 2018: Cervar megpendítette visszavonulását, már az utódjáról beszélnek

Lino Cervar (Fotó: www.cro2018.ehf-euro.com)

Horvátország nem jutott elődöntőbe a hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, ami nagy csalódást okozott a közvéleménynek. A franciák elleni vereség után a veszprémi kapus, Mirko Alilovic házát megtámadták, a szövetségi kapitány, Lino Cervar pedig visszavonulását pendítette meg a médiában.

– Az éremszerzést tűztük ki célul az Eb előtt. Természetesen ez megvalósítható lett volna, ha Domagoj Duvnjak nem sérül meg. A dolgok azonban nem úgy történtek, ahogy elterveztük  nyilatkozta a 24sata.hr-nek a horvátok szövetségi kapitánya, Lino Cervar.

– Tudomásul vettük Duvnjak hiányát, és folytattuk a küzdelmeket. Amilyen körülmények között játszottunk Splitben és Zágrábban, minden sportoló erről álmodik. A légkör, a szurkolás. Fantasztikus volt  folytatta a 67 szakember.

Lino Cervar a Csehország elleni 5. helyért folyó mérkőzésen százhatvanhatodik alkalommal vezeti majd a horvátokat. Elmondta, hogy szüksége lesz pihenésre, és még nem tudja, hogy folytatja-e edzői pályafutását. Mindenesetre megbeszéli majd a családjával, és azután dönt.

Egy biztos: Lino Cervar megbízatása az Európa-bajnokság végéig szólt a válogatott élén.

Korai lenne még hivatalos információt várni, hogy a horvát szövetség hosszabbítana-e vele, de a macedón sajtó tényként kezeli, hogy Cervar távozik posztjáról, míg utódja valószínűleg a nyáron a PSG-től távozó Zvonimir Serdarusic lehet majd.