BL: a címvédő Vardar először kapott ki idén

Fotó: Denis Dukovski

Jobb második félidei játékának köszönhetően az FC Barcelona Lassa 29-28-ra legyőzte Vardar Skopjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 11. fordulójában.

Az első játékrészben tapadt a katalán sztárcsapatra a címvédő Vardar, köszönhetően Sterbik Árpád remek védéseinek. A szünetre egygólos hazai előnnyel mentek a csapatok. A második félidőre összeállt a Barcelona védelme, ennek eredményeként a félidő derekán már 25-21-re vezetett.

A gránátvörös-kékeknél Viran Morros parádésan védekezett, valamint négy gólt is szerzett, így nem érdemtelenül megválasztották a meccs emberének is (MVP). Az utolsó percekben felzárkóztak a macedónok, de a hazai siker így sem volt veszélyben.

A Vardarnak ez volt az első veresége a Bajnokok Ligája 2017/18-as idényében. Korábban Szegeden és a Löwen otthonában vesztettek pontot.

FC Barcelona Lassa – RK Vardar Skopje 29-28 (15-14)
Barcelona:
Jallouz 6, R. Entrerríos 4, V. Morros 4, N’guessan 4, A. Arino 2, D. Mem 2, Sorhaindo 2, V. Tomás 2, A. Gómez 1, V. Rivera 1, Syprzak 1
Vardar:
Kristopans 7, Cindric 5, Borozan 4, Dibirov 3, Shishkarev 3, Ig. Karacic 2, J. Canellas 1, R. Ferreira 1, Maqueda 1, S. Stoilov 1