Pénzügyi problémák Kielcében, az elnök szerint lehet játékosoktól kell megválniuk

Bertus Servaas, a PGE Vive Kielce elnöke (Fotó: www.facebook.com/kielcehandball)

A lengyel médiában megjelent sajtóinformációk szerint a PGE Vive Kielce férfi kézilabdacsapata pénzügyi problémákkal küzd. Emiatt a klub elnöke, Bertus Servaas Kielce városának vezetéséhez fordult segítségért.

Levélben kérte Kielce város képviselőinek segítségét Bertus Servaas, a 2016-os férfi Bajnokok Ligája-győztes együttes elnöke. Servaas 4,5 millió lengyel zloty-t (kb. 1 millió euró) kér a várostól, amely a duplája az előző évben kapott támogatásnál. A sportowefakty.pl szerint az elmúlt két évben 2 millió zloty-t kapott a klub, míg a 2015/16-os szezonban, amikor megnyerte a legrangosabb európai kupát, 2,5 milliót.

A finanszírozásról július 10-én tárgyalhat majd a Kielcei Városi Tanács Pénzügyi Bizottsága, majd a szavazást 26-án tarthatják erről.

A handballnews.pl megszólaltatta Marcin Chłodnickit, aki elmondta, hogy beszélnek majd a klub vezetőivel és megtárgyalják, hogy mik a problémák és hogyan tudják azokat megoldani. Kétségesnek tűnik, hogy mennyi pénzt voksolhatnak meg a PGE Vive Kielce számára, mivel a város költségvetése lezárult, minden plusz összeghez átcsoportosítás szükséges Chlodnicki szerint.

Ha a város nem tud nekünk segíteni, akkor kénytelenek leszünk csökkenteni a költségeinket, ami azzal jár, hogy néhány játékostól meg kell váljunk és újra kell építenünk a klubot, ami nem könnyűnyilatkozta Servaas a Radio Kielcének.

A horvát tportal.hr-en jelent meg, hogy Luka Cindricnek hiába van érvényes szerződése július elsejétől a lengyel sztárcsapattal, még a szezon előtt leigazolhatja őt rekordösszegért a francia PSG. A hírek előbb egy-, kettő, majd két és fél, illetvenégymillió eurós kivásárlási árról szóltak, azonban ezeket a lengyelek állítólag minden esetben visszautasították.

A Kielce a BL-ben a Telekom Veszprémmel van egy csoportban.