A csapatkapitány

Ezen a héten újabb interjúval jelentkezünk. Ezúttal nem egy légiósunk, hanem válogatottunk csapatkapitánya válaszolt kérdéseinkre. Harsányi Gergely a nemrég befejeződött világbajnokságról, valamint göppingeni és tatabányai életéből is megosztott néhány gondolatot.

Hétméteres: Először is szeretnénk gratulálni a világbajnoki teljesítményedhez. Hogyan értékeled a spanyolországi szereplést?
Harsányi Gergely: Magas színvonalú világversenyen vagyunk túl, ahol újra bizonyítottuk, hogy a világelithez tartozunk, noha a 8. helyről azt gondolom, hogy van még bennünk egy jobb eredmény is. Láttuk, hogy a 3 dobogón végzett csapat mind a mi águnkon szerepelt, ahhoz, hogy legközelebb előrébb végezzünk, meg kell tanulnunk megverni őket is.

Hétméteres: Ilyés Feri távollétében te lettél a válogatott csapatkapitánya. Számítottál erre a megtiszteltetésre?
Harsányi Gergely: Nem számítottam rá, de hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy a srácok engem választottak meg. Minden erőmmel azon leszek, hogy a pályán és azon kívül is megfeleljek a feladatnak.

Fotó: Szemjonovné Révész Andrea
Fotó: Szemjonovné Révész Andrea

Hétméteres: Szerinted van esély arra, hogy a közeljövőben éremmel jöjjetek haza egy ilyen tornáról?
Harsányi Gergely: Mivel sportember vagyok, úgy hiszem, hogy ennek kell lennie a fő célnak. Hiszek benne, hogy képesek vagyunk rá. Rajtunk múlik, hogy ezt bizonyítani is tudjuk.

Hétméteres: Harmadik idényedet töltöd Tatabányán. Hogy érzed magad a csapatnál és a városban?
Harsányi Gergely: Nagyon jól érzem magam a csapatban és a várost is nagyon kedvelem, sok kedves embert ismertem meg. Örülök, hogy a sportot, ezen belül is a kézilabdát ennyire szeretik.

Hétméteres: A 2007/2008-as szezont a Göppingen csapatánál töltötted. Mesélnél erről az évről? Milyen volt a Bundesligában játszani?
Harsányi Gergely: Életem egyik álma valósult meg, hogy a világ legerősebb bajnokságában játszhattam. Göppingen egy olyan kisváros, amelynek mindene a kézilabda, és egy igazi fellegvárként tartják számon az EWS Arénát. A Frisch Auf Göppingen olyan középcsapat, amely szinte minden élcsapatot képes volt elkapni otthon, és elhódította az EHF Kupát is. Jó érzés volt, amikor a Tatabányával ellenük játszhattunk, hiszen több jó barátommal találkozhattam. A balszélső Dragos Opreaval a mai napig szoros baráti kapcsolatot ápolok.

A régi társak ellen (fotó: Bíró Kriszta)
A régi társak ellen (fotó: Bíró Kriszta)

Hétméteres: Miért nem maradtál tovább Németországban?
Harsányi Gergely: 2 éves szerződésem volt, de az első év végén saját elhatározásomból (részben egy sajnálatos családi esemény miatt is) kértem a szerződésem felbontását és hazatértem. A sport- és élettapasztalatok, valamint a sok élmény felejthetetlenek maradnak számomra.

Hétméteres: Foglalkoztat újra a légiós élet, vagy Tatabányán tervezed a jövőt?
Harsányi Gergely: Van megkeresésem külföldről és itthonról is, lejár a szerződésem. Jól érzem itt magam, de még nem döntöttem a jövőmet illetően.

Fotó: Bíró Kriszta

Hétméteres: Jelenleg a 4. helyen álltok az NB I-ben. Mi a célkitűzés a csapatnál az idei szezonra?
Harsányi Gergely: Szeretnénk megtartani ezt a helyet a bajnokságban, és továbbjutni a Magyar Kupában, ahol az ellenfelünk a rendkívül megerősödött Csurgó lesz.

Hétméteres: Ősszel sok volt a sérülés a csapatnál. Hogy állnak most a maródiak, mikor tudnak újra bekapcsolódni a játékba?
Harsányi Gergely: Kocsis Csabi térde gyógyulgat, de ő május előtt nem hiszem, hogy játszhat. Ivo Diaz viszont hál Istennek már hadra fogható.

Hétméteres: Az Orosháza játékosa Harsányi Viktor. Van-e köztetek rokoni kapcsolat?
Harsányi Gergely: Legjobb tudomásom szerint csak névrokonok vagyunk Viktorral :) . Viszont örülök, hogy a korosztályos válogatottban anno együtt játszhattunk, már akkor is gólerős játékos volt, és azóta külföldi bajnokságban is megállta a helyét.

Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál. A továbbiakban eredményes és sérülésmentes pályafutást kívánunk neked.

Fotó: Bíró Kriszta
Fotó: Bíró Kriszta

Az interjú létrejöttében közreműködött: Szemjonovné Révész Andrea

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here