Román Szuperkupa: CSM Bucuresti elbukta a szezon első trófeáját

Forrás: http://www.ehfcl.com

A Román Szuperkupában a CSM Bucuresti és a Valcea lépett pályára egymás ellen, s végül meglepetésre, kétszeri hosszabbítás után a Valcea került ki győztesen a csatából. Így nem a legjobb ómennel indult a szezon a bukarestiek új trénere, Magnus Johannson számára sem.

A mérkőzés rendes játékidejében többnyire a Valcea volt előnyben, s a félidei vezetés után a második játékrészben is hosszú ideig őrizték előnyüket. Az 50. percre felzárkóztak a fővárosiak, s innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. A rendes játékidő végén a Bukarest vezetni is tudott, de 21:21 szerepelt a kijelzőn 60 perc után. A hosszabbítás első 10 perce nem hozott döntést, így következett a második ráadás. Itt az utolsó percben az egyenlítésért támadott a Bukarest, ám a mindvégig jól védő Dumanska hárítani tudott, s a Valcea ismét betalált, így eldöntve a mérkőzést.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Majda Mehmedovic, a csapat klasszis szélsője kisebb sérülést szenvedett, ezzel tovább tetézve a korábban már Sabine Jacobsent hetekre elvesztő gárda gondjait. A megújuló Bukarest góljainak mintegy felét új játékosok (Lekics, Radicsevics, Lazovics) szerezték.

A csata után mind a csapat új edzője, mind csapatkapitánya (Oanea Manea) azt emelte ki, hogy többet kell még együtt dolgozzanak, s lépésről lépésre kell felépítsék a csapat játékát.

A CSM Bucuresti a Ferencvárossal került azonos csoportba, s az ETO-val azonos ágra a BL-ben, így különösen érdekes lehet, hogy hogyan alakul majd az átalakuló román sztárcsapat formája az idény során. A Valcea pedig megcsillantott valamit régi fényéből, s  az egykori békéscsabai Vasileuskaya, valamint a most érkezett Dumanska vezetésével komoly reményeik is lehetnek az EHF-kupában.

CSM Bucuresti – SCM Rm. Valcea 31-33 (10-12, 21-21, 26-26)
CSM:
Neagu 12, Lekic 7, Radicevic 6, Lazovic 3, Mehmedovic 1, Curea 1, Manea 1
Valcea:
Glibko 10, Vasileuskaya 4, Fraga 5, Petrovic 4, Băcăoanu 3, Lopez 3, Da Silva 2, Florica 2