A Flensburg norvég válogatott játékosokkal erősített

Jöndal a franciaországi világbajnokságon három gólt lőtt a magyar válogatottnak (Fotó: www.flickr.com/francehandball2017)

Hivatalossá váltak a sajtóinformációk. Ahogyan arról honlapunk is beszámolt szeptemberben dán sajtóinformációkra hivatkozva, norvég válogatott játékosokkal erősítette meg jövő évi keretét a Flensburg-Handewitt.

A norvég férfikézilabda-válogatottal világbajnoki ezüstérmes Magnus Jöndal és a 23 éves Göran Johannessen egyaránt hároméves szerződést írt alá a Flensburggal 2018. július 1-jétől kezdődően.

Jöndal 105-szörös válogatott, aki a balszélen Hampus Wanne poszttársa lesz. Johannessen eddig 30-szor ölthette magára a címeres mezt, Flensburgban pedig nem kisebb feladata lesz, minthogy pótolja a Skjernbe igazoló Thomas Mogensent.

A következő idénytől ellepik a flensburgi játékoskeretet a norvég kézilabdázók. Jelenleg a jobbátlövő Magnus Röd az egyedüli norvég a klubnál, azonban 2018 nyarán már biztosan érkezik Jöndal és Johannessen, valamint a korábban bejelentett kapus, Torbjörn Bergerud, akinek Benjamin Buric személyében bosnyák váltótársa lesz.