A PSG leigazolta a Löwen reaktivált klasszis balátlövőjét

Jean-Claude Blanc, a PSG ügyvezető igazgatója és Kim Ekdahl du Rietz (Fotó: www.psg.fr)

Kim Ekdahl du Rietz a 2018/19-es szezontól két évre aláírt a PSG-hez. A svéd balátlövő a Rhein-Neckar Löwenből érkezik a francia sztárcsapathoz a nyáron.

A 28 éves játékos a jelenlegi szezon előtt visszavonult, mivel azt állította, hogy a kézilabda nem teszi már boldoggá. Fél év után, a tavaszi idényben visszatért a pályára, mivel a Löwenben súlyos sérülést szenvedett a védőspecialista Gedeon Guardiola helyettesítésére megkérték.

Marad a sportágban du Rietz, a PSG-ben folytatja a pályafutását a következő két esztendőben. Nem először kézilabdázik majd Franciaországban, a 2011/-12-es idényt a HBC Nantes-nál töltötte.

A PSG-be igazolok, aminek nagyon örülök – mondta Kim Ekdahl du Rietz a psg.fr-nek az aláírást követően. – Egy új állomás ez az életemben, a világ egyik legrangosabb klubjánál. Jobbról nem is álmodhattam volna, alig várom, hogy viselhessem a vörös és kék mezt.

Üdvözölte a balátlövő leigazolását Jean-Claude Blanc, a párizsiak ügyvezető igazgatója is, aki elárulta, hogy du Rietz Mikkel Hansen és Dylan Garain tökéletes kiegészítője lehet majd a csapatban. Az érkezésével a visszavonuló Daniel Narcisse hagyta űrt próbálják kompenzálni.