A Telekom Veszprém nem indul a SEHA-ligában

Nagy László (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Újabb idény kezdődik majd a SEHA-ligában a Telekom Veszprém nélkül. Ugyan szakmai okokból indokolt lett volna a részvétel, de a több mérkőzés megterhelő lenne a bakonyi alakulat számára.

A Veszprém és a SEHA-liga képviselő szóbeli megállapodást kötöttek egymással Kölnben, a Bajnokok Ligája Final4 ideje alatt, hogy amennyiben a SEHA-liga átalakítja a küzdelmek menetét, a magyar együttes ismét rajthoz áll ebben a bajnokságban – írta közleményében a klub.

A veszprémiek javaslata az volt, hogy két öt vagy hat csapatból álló csoportban küzdjenek egymással az együttesek a négyes döntőbe jutásért. A napokban azonban kiderült, hogy a szlovén Celje és Velenje nem indulnak a következő idényben. Így marad a régi lebonyolítási rendszer, amelyben tíz csapat körmérkőzése dönt a legjobb négy közé jutásról.

Ebben azonban a Telekom Veszprém nem tud részt venni, hiszen az tizennyolc-húsz mérkőzéssel többet jelentene a csapatnak az elmúlt szezonhoz képest, melyhez rengeteg utazás társulna, és ezzel együtt a verseny és edzésnaptár már nehezen lenne összeegyeztethető – áll a klub közleményében.

A magyar együttes nem zárkózik el későbbi indulástól, egy év múlva ismét megvizsgálja ennek lehetőségét.