Abanca Ademar León – 2017/18

A León többéves szünet után tér vissza a Bajnokok Ligájába, miután letaszította a spanyol ligában a La Rioját a dobogó második fokáról. A keret pedig alkalmas lehet arra, hogy ott legyenek a nyolcaddöntőben

Nem voltak komoly változások

Szinte semmit nem változott a leóni keret a nyáron. A korábbi veszprémi beálló, Zivan Pesic a kispad megerősítésére érkezett, védekezésben is lehet szerepe. Visszatért a klubhoz Predrag Vejin, a szerb átlövő pár éve még kezdő lövő volt az együttesben, most Vieyra pihenőidejében juthat szóhoz.
A távozók közül a brazil Leo Santos eligazolása tartozik a veszteség kategóriába, azonban lényegesen nem gyengült vele a spanyol ezüstérmes.

Erős kezdősor

A keret talán legjobbja a spanyol válogatott, Alejandro Costoya, aki rendkívül gólerős átlövő játékra képes. Belső posztokon a jelenleg sérült Sebastian Simonet és Vieyra alkotja még a triót, a két argentin üde színfoltja a Leónnak. Szélsőposztokon sosem volt gondja a gárdának, a baloldalon a már 40 éves Juanin García utolsó szezonját kezdheti. A korábbi spanyol válogatott szélsőnek ez lesz a 14. BL-szezonja, amelyeken 530 gólt lőtt eddig.

Juanin García, a rutin megtestesítője
Fotó: a León Faacebook-oldala

A fiatal Mario López nem rendelkezik ekkora rutinnal, de a jobbszélső komolyabb klubok figyelmét is felkeltheti idén. Beálló poszton Pineiro nagyon fontos láncszem, hiszen a támadás mellett a védelem tengelyében szintén alapember. Ebben a szekcióban a rutinos León-legenda, Gonzalo Carou a párja. Mögöttük a szerb válogatott kapus, Vladimir Cupara hozza a bravúrokat, amibe annyira belejött tavaly, hogy leigazolta a Kielce, a lengyel sztárcsapathoz 2018 nyarán csatlakozik.

A León kezdősora erősnek számít a gyengébb ágon, a Skjern ellen küzdhetnek meg a csoportelsőségért, ha pedig ez sikerül, akkor a nyolcaddöntő is összejöhet a legnagyobb átlagnézőszámmal rendelkező spanyol együttesnek.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt

Érkezett:
Zivan Pesic (beálló, RK Vojvodina), Predrag Vejin (jobbátlövő, RK Metalurg Skopje)

Távozott:
Ignacio Huerta (jobbszélső, Cronistar Base Oviedo), Leo Santos (balátlövő, CSM Bucuresti), Javier García (beálló, BM Lanzarote San José)

Az Abanca Ademar León kerete a 2017/18-as szezonra

Kapusok:  Vladimir Cupara, Ignacio Biosca, Sergio Álvarez, Javier González
Jobbszélsők:  Mario López, Gonzalo Pérez
Jobbátlövők:  Federico Vieyra, Predrag Vejin
Irányítók:  Sebastian Simonet, Rodrigo Pérez, Filho Moreira
Beállók:  Diego Pineiro, Gonzalo Carou, Zivan Pesic
Balátlövők:  Alejandro Costoya, Juan José Fernández, David Fernández
Balszélsők: Juanin García, Jaime Fernández, Adrian Casqueiro

Vezetőedző: Rafael Guijosa

Várható kezdőcsapat