Alilovic: még mindig maradt bennünk tartalék

Mirko Alilovic remekelt a rangadón.(Fotó: faragó Imre)

Hatalmas csatát nyert a MOL-PICK Szeged az eddig veretlen PSG ellen. A hét Bajnokok Ligája-mérkőzését követő sajtótájékoztatón Mirko Alilovic és Juan Carlos Pastor is a csapatmunkát hangsúlyozták. 

Raul Gonzalez a PSG trénere is dicsérte a szegedieket. A spanyol szakember kiemelte, csapata támadásban jól játszott, de Mirko Alilovic szenzációs teljesítményével nem tudtak mit kezdeni játékosai.

Juan Carlos Pastor kemény és sportszerű meccsként értékelte a találkozót.
– A kulcs az volt, hogy végig vezettünk, ami biztonságot adott. Nehéz volt hét ember ellen védekezni, de nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. Két ponttal több van és egy mérkőzéssel kevesebb – mondta a szegediek mestere, hozzátéve sok feladatuk van még ebben az évben.

A franciák jobbszélsője Benoit Kounkoud miután gratulált a Szegednek elmondta, számítottak rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, de nincs okuk keseregni, hiszen továbbra is vezetik a Bajnokok Ligája B csoportját.

A mérkőzés hőse egyértelműen Mirko Alilovic volt, nem véletlenül választották meg a meccs emberének. A horvát hálóőr azt hangsúlyozta, hogy a siker nem egy embernek köszönhető.

– Igazi csapatmunka volt, mindenki megdolgozott a győzelemért. Alaposan felkészültünk a PSG erősségeiből, de úgy érzem még mindig maradt bennünk tartalék – zárta a hálóőr.

A MOL-PICK Szeged 33-32-es sikerével amellett, hogy elvette a PSG veretlenségét a Bajnokok Ligájában, 2018 utolsó hazai mérkőzésén győztesen hagyták el az Újszegedi Sportcsarnok küzdőterét. Legközelebb, november 28-án a Flensburg otthonában lépnek pályára a Tisza-partiak a BL-ben.

A B csoport állása