ASOBAL: idegenben nyert a Barcelona – VIDEÓ

Wael Jallouz, Yannis Lenne és Jure Dolenec (Fotó: www.facebook.com/FCBHandbol)

Az FC Barcelona Lassa a spanyol férfikézilabda-bajnokság 2. fordulójában is magabiztos győzelemmel zárt a Bada Huesca otthonában. Már a mérkőzés elejétől egyértelmű volt, hogy mindkét csapat a védekezésre helyezi a hangsúlyt. Ennek köszönhetően kevés gólos mérkőzést láthattunk, amin az is kiderült, hogy Xavi Pasqualnak van még mit dolgozni a katalánok támadójátékán, ha meg akarják nyerni a Bajnokok Ligája B csoportját.

Jól kezdtek a hazaiak. A vezetést 3-2-ig a kezükben tartották, akkor azonban – a tavaly az ASOBAL Liga legjobb kapusának választott – Gonzalo Pérez de Vargas védéseinek és Victor Tomás gyors góljainak köszönhetően a félidő felére már 3-6 volt az állás. Az olló tovább nyílt a szünetig a Bada Huesca rengeteg technikai hibájának köszönhetően, így 30 perc után 12-6-ra vezetett a Barcelona.

A második félidő elején a vendégek tovább növelték az előnyüket és a 40. percben már kilenc gól volt a két csapat között Arino góljainak köszönhetően, végül pedig hatgólos sikernek örülhettek a katalánok.

A mérkőzés összefoglalója:

Bada Huesca – FC Barcelona Lassa 17-23 (6-12)
Huesca:
Alvarez (12 védés) – Eloy 4, H. Teixeira 3, O. Garcia 2, Carmona 2, A. Val 1, A. Pérez 1, G. Castro 1, M. Mira 1, A. Fuentes 1, Bonanno 1
Barcelona:
De Vargas (8 védés) – Syprzak 5, V. Tomás 3, A. Arino 3, V. Rivera 3, N’Guessan 3, Dolenec 3, A. Borges 1, D. Mem 1, Jallouz 1