ASOBAL-kupa: katalán rangadót rendeztek a döntőben

Víctor Tomás emeli magasba a trófeát (Fotó: Javier Quintana - ASOBAL)

Történelme során tizenkettedszer hódította el az FC Barcelona Lassa az ASOBAL-kupát, sorozatban pedig hatodszor. Katalán rangadót rendeztek a fináléban, mivel a Barca ellenfele a bajnoki tabella negyedik helyén álló Fraikin BM Granollers volt. A négyes döntő helyszíne León volt.

Víctor Tomás emeli magasba a trófeát (Fotó: Javier Quintana - ASOBAL)
Víctor Tomás emeli magasba a trófeát
(Fotó: Javier Quintana – ASOBAL)

A spanyol pontvadászatban évek óta abszolút egyeduralkodónak számító Barcelona a kezdetektől uralta a Granollers elleni döntőt. Gonzalo Pérez de Vargas kiválóan védett a kapuban, míg támadásban többen is jeleskedtek. Az első félidőben méltó ellenfélnek bizonyultak a Szegedről kölcsönadott Vladan Loncar csapata. A szünetben 15-13-at mutatott az eredményjelző, azonban a második játékrészben folyamatosan nyílt az olló a két csapat között. A mérkőzésen a legnagyobb különbség a 39. percben állt fent, amikor a Barcelona 23-16-ra, hét találattal meglépett ellenfelétől. A végén sikerült kozmetikázniuk az eredményt Marc Canellaséknak még némiképp.

A Barcelona idei sikerével a klub edzője, Xavi Pascual is új rekordot állított fel: a román szövetségi kapitányként is ténykedő Pascualnak ez volt a hetedik ASOBAL-kupa-győzelme, amellyel az eddigi csúcstartó Talant Dujshebaevet előzte meg.

Az elődöntőkben a Barcelona a Natuorhouse La Rioját 33-28-ra, míg a Granollers az Ademar Leónt 30-23-ra győzte le. Bronzmérkőzést nem rendeztek. A Final Four legjobb játékosának a Granollers beállóját, Adria Figuerast, míg a legjobb kapusnak a barcelonai Gonzalo Pérez de Vargast választották meg. A gólkirály 14 góllal Kiril Lazarov lett.

FC Barcelona Lassa – Fraikin BM Granollers 30-25 (15-13)
Barcelona:
P. de Vargas (13 védés, 34%) – K. Lazarov 9 (3), V. Tomás 7, Mem 3, R. Entrerríos 2, A. Arino 2, N’guessan 2, Syprzak 2, L. Andersson 1, Rivera 1, V. Morros 1
Granollers:
Álamo (6 védés, 23%), Sastre (2 védés, 17%) – Figueras 4, Cabanas 3, Arnau 3, A. Pérez 3, Kasal 3, G. Porras 2, E. Pérez 2, M. Canellas 2, A.


Marquez 2, J. Silva 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here