Az MKSZ nemet mond a világligára

Az elnökség úgy véli, hogy maga a sportág kerülne ki vesztesen, ha két rivalizáló top-ligasorozat lenne.

Fotó: francehandball2017.com

Állást foglalt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) az elit európai férfi klubok számára szerveződő világligával kapcsolatban. Az elnökség úgy véli, hogy maga a sportág kerülne ki vesztesen, ha két rivalizáló top-ligasorozat lenne.

A Magyar Kézilabda Szövetség nem támogat semmilyen, a Bajnokok Ligája mellett létrejövő elitsorozatot, és ennek támogatását, az abban való részvételt nem javasolja egyik magyar klubcsapatnak sem – áll a szövetség határozatában.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk korábban, német sajtóinformációk szerint több európai topklub is egy közös európai szuperliga létrehozásában gondolkodik, amely 2019-ben rajtolna el és a Bajnokok Ligája helyét venné át.

A magyar szövetség szerint az új liga létrejöttével magának a kézilabda sportágnak ártanának, hiszen egy rendkívül erős és jól felépített versenysorozat helyett, két versengő, egymást gyengítő és a versenynaptárba is nehezen illeszkedő kupa létezne egymás mellett.

Elkötelezetten a BL mellett

Pár nappal ezelőtt megírtuk, hogy EHF-nek is van terve egy elitligára, és az eleve leterhelt német csapatok is ringbe szállhatnak annak érdekében, hogy az új formátum ne sűrítse be még jobban a szezont.

Ezeket a törekvéseket az MKSZ is támogatná, hiszen a határozatból is kiderül, hogy a szervezet elkötelezett az EHF férfi Bajnokok Ligája versenysorozatának fejlesztése, erősítése mellett. Ezen belül is kiemelten támogatja a klubok számára a marketing-, televíziós és egyéb bevételekből származó pénzdíjak jelentős emelését.