Balatonfüredi KSE

A jelentős vérfrissítésen áteső Balatonfüredi KC a 2013/14-es szezonnak is a felsőházba kerülés reményével vág neki, azonban ehhez több kiemelkedő teljesítményre lesz szükség.

A Veszprém megyei csapat az előző szezonban csalódást keltően szerepelt. A 2012-ben megszerzett bronzérmet egy felsőházi szereplésre se tudták cserélni, csupán a 7. hellyel kellett megelégednie Sótonyi László vezetőedző együttesének. A rosszul sikerült őszi idény volt a visszaesés oka, a tavaszi javulás után még lett volna esély a legjobb 6 közé kerülésre. Örömteli hír viszont, hogy kiemelkedően sok fiatal magyar játékos pallérozódik Balatonfüreden, akik a lehetőséget is megkapják a bizonyításra.

Magasan kilógott felfelé a csapatból Zdolik Bence, aki a balátlövő poszton vált kihagyhatatlanná. Az időközben a válogatottba is berobbanó Zdolik ráadásul maradt Füreden, annak ellenére, hogy szinte mindegyik nagycsapatnál felmerült a neve lehetséges érkezőként. A télen szerződtetett orosz Alexey Grigorev is húzóember volt tavasszal, valamint a két nagy öreg, Pásztor István és Szathmári János rutinja is sokat jelentett a nehéz pillanatokban. Védekezésben ki kell emelni Kis Ákost, de Gerdán Tibor is nagyszerűen helytállt a hátsó alakzatban.

pasztor
Pásztor István a Balatonfüred csapatkapitánya

Az új szezon előtt nagy változások történtek a játékoskeretben. Több meghatározó ember elhagyta a csapatot. Élre kívánkozik a horvát Josip Sandrk, aki tavaly ugyan nem volt csúcsformában, de korábban házi gólkirály lett. Az átlövő a Veszprém kölcsönjátékosaként szerepelt Sótonyi László együttesében, de a következő szezonra teljesen szakított Magyarországgal, és hazája uralkodó csapatába, a Croatia Zagrebhez igazolt.

Mindkét meghatározó kapusát elvesztette a Balatonfüred, Szabó Tamás a PLER-hez távozott, Szathmári János pedig befejezte játékos karrierjét. Az irányító Óscar Río, és a jobbátlövő Pulay Gábor szerződését nem hosszabbította meg a klub. Rajtuk kívül két szélső is lelépett, a balkezes Hornyák Péter Németországban (TUSEM Essen), a jobbkezes Németh László Orosházán kezdi meg az új szezont.

szathmari
Szathmári János visszavonult

Hét távozót kellett tehát pótolni a nyáron. A szakvezetés célja az volt, hogy az idősödő és a rendkívül fiatal játékosok közé egy olyan korosztályt építsenek be, akik mindkét oldallal megfelelő kapcsolatban tudnak kommunikálni, egyfajta hídként szerepelve. Ennek fényében Balatonfüredre érkezett az irányító Juhász Károly, aki több évet játszott Gyöngyösön, de legutóbb a másodosztályú Egert erősítette. Az FTC-PLER tavalyi keretéből távozó Székely Márton is a sárgáknál kötött ki, aki ha rutinban nem is tudja pótolni Szathmárit, de tehetségével biztos pont lehet a kapu előtt.

Érkezett még Pécsről Bujtár Ádám, valamint Várpalotáról Devecseri Ádám, de koruknál fogva ők valószínű, inkább az NB I/B-s második csapatban lépnek majd pályára. Az első keret hiányos posztjait további fiatalokkal töltötték fel, a nagyokkal készül Komendánt Endre, Törteli Koppány, Vasvári Ádám, és Pordán Gábor is.

Az átigazolási szezonban történteket figyelve nem mondhatjuk, hogy erősödött a Balatonfüred. Ha a fiatalok tavaszi fejlődése töretlen marad, meg tudják ismételni a tavalyi eredményüket. Amennyiben közülük néhányan (elsősorban Zdolik, de a junior válogatottnál nagyszerűen szereplő Szöllősi Balázs, vagy Faluvégi Rudolf) egészen kimagaslót nyújtanak, akár a felsőházba is bekerülhet az együttes.

A Balatonfüredi KSE játékoskerete a 2013/14-es szezonra:
Kapusok: Székely Márton, Komendánt Endre
Jobbszélsők: Tombor Csaba, Nagy Dániel
Jobbátlövők: Alexey Grigorev, Lelkes Gábor, Pordán Gábor
Irányítók: Juhász Károly, Szöllősi Balázs, Kis Ákos, Törteli Koppány
Beállók: Kovács György, Kemény László, Bánhidi Bence
Balátlövők: Zdolik Bence, Faluvégi Rudolf, Gerdán Tibor, Vasvári Ádám
Balszélsők: Pásztor István, Bóka Bendegúz

Várható kezdőcsapat:
Székely – Tombor, Grigorev, Szöllősi Ba., Kovács Gy., Zdolik, Pásztor I.
Csere védekezésnél: Kis Á.

Képek forrása: http://www.balatonfuredikc.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here