Bánhidi Bence: jó úton haladunk

Bánhidi Bence jó őszi szezonon van túl (Fotó: Popál Balázs)

Bánhidi Bence, a Szeged kiváló játékosa a világbajnoki felkészülésről, a csapat jelenlegi állapotáról, és saját magáról is beszélt a vele készített interjúnkban.

Ahogy általában, most is csak néhány hét jutott a felkészülésre, s ebbe a néhány edzésbe kellett besűrítenie a válogatottnak mindazt, amivel sikeresen veheti fel a versenyt a későbbi ellenfelekkel.

– Jó úton haladunk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, ám a cél az, hogy január 13-ára legyünk kész, s addig még van egy kis idő. Most három fontos felkészülési mérkőzés következik. Örülök annak, hogy ezeket három jó csapat ellen játsszuk majd, mert így kritikus helyzetekben kijöhetnek azok a hibák, amelyeket a világbajnokság kezdetére ki kell, hogy küszöböljünk. Annak ellenére, hogy ezek csupán edzőmérkőzések, jól jönne a együttesünk számára, ha tudnánk nyerni, de természetesen a fő cél, hogy a vb-re kerüljünk csúcsformába ? nyilatkozta a szegedi játékos.

Bánhidi Bence jó őszi szezonon van túl (Fotó: Popál Balázs)
Bánhidi Bence jó őszi szezonon van túl
(Fotó: Popál Balázs)

Jól érzi magát a spanyol edzők kezei alatt

Bánhidi Bence a második világversenyére készül. Egyike volt azoknak, akik a tavalyi Eb-n is jól játszottak, s a klubváltása is jól sikerült, így mondhatni, jól érzi magát a spanyol játékrendszerben, hiszen egy éven belül már a harmadik hispán mesterrel dolgozik együtt.

– Személy szerint nekem tetszik a spanyol játékstílus, mert ezekben kiemelkedő szerep jut az irányítónak, illetve a beállónak. Ebből adódóan engem is sokat foglalkoztatnak, így jól is érzem magam ezekben a játékrendszerekben. Ami az egyes edzők felfogása közötti különbséget illeti, nyilván vannak eltérések közöttük, de az alapfilozófia hasonló.  Jó döntést hoztam akkor is, amikor Szegedre igazoltam, sok olyan új dolgot tanultam, amit korábban még soha nem csináltam, s nem csak a beállójátékot illetően, hanem védekezésben is. Persze, számos terület van, ahol még fejlődhetek, de elsősorban nagyobb rutint kell szereznem ?jegyezte meg Bánhidi.

Bánhidi eddig 28-szor húzhatta magára a címeres mezt (Fotó: Popál Balázs)
Bánhidi eddig 28-szor húzhatta magára a címeres mezt
(Fotó: Popál Balázs)

Kevés idő, kemény ellenfelek

A vb-n két nagyon erős mérkőzés vár egy napon belül a válogatottra. Mindjárt kezdésnek a német válogatottal találkoznak Bánhidiék, majd jönnek a horvátok. Felmerülhet, hogy mire lehet elég a hátra lévő idő.

– Az idő nem nekünk dolgozik. Dániában nem is lesznek edzések, így sok lehetőségünk nincs arra, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk eljutni a világbajnokság kezdetére. De így van ezzel az összes csapat is, így ez nem lehet kifogás.

Ami a csoportunkat illeti, lehetett volna ennél sokkal nehezebb is a sorsolás, de ez nem is fontos, mert ezt dobta a gép, ennek kell megfelelni. Kezdésként a német csapattal játszunk, ám ennyire nem tekintettünk még előre, nem került még szóba. Tudjuk persze, hogy erős csapatról van szó, ám ez lesz az első meccs, bármi elképzelhető ?zárta a beszélgetést Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged és a magyar férfi kézilabda-válogatott beállója.

Az interjú a dániai Bygma-kupa előtt készült.

Lékai: a mai napig nem tudom a mellőzöttségem okát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here