Bánhidi: “Egész Magyarország azon csámcsogott, hogy mi nem modern kézilabdát játszunk”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója a világbajnokság után a Kossuth Rádiónak adott interjút. A Szeged klasszisa szerint Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy nincs idő semmire.

„A jelenlegi válogatottban van hat ember, aki csak támad és hat, aki csak védekezik, plusz még négy ember, akikből kettő kapus. Ez nagyon kevés! Így nagyon nehéz gyors játékost játszani, amit elvártak volna tőlünk. Egész Magyarország azon csámcsogott, hogy mi nem modern kézilabdát játszunk. Hát próbáljanak meg hat védekező játékossal modern kézilabdát játszani

– mondta el Bánhidi.

A magyar válogatott végül a 10. helyen zárt a dán-német közös rendezésű vb-n, így nem szerzett olimpiai selejtezős jogot a tornáról.

“Csalódottak vagyunk, de Itt tart a magyar kézilabda. Ki lehet tűzni, hogy ott szeretnénk lenni a legjobb hét között a vb-n, de én is sok mindent szeretnék, csak ahhoz kellenek játékosok is. Nagyon nehéz úgy eredményeket elérnünk, hogy volt nyolc edzésünk. A kapitányok jól kiegészítették egymást, mindketten tudtak segíteni, de nekik is idő kell, hogy megismerjék a csapatot. De itt Magyarországon olyan eredménykényszer van, hogy semmire sincs idő”

– folytatta a beálló.

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.