Bánhidi: megmutattuk milyen az igazi Szeged

A főszereplők a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyetértettek abban, hogy a mai derbin jobb volt a Szeged. 

Továbbra is veretlen a MOL-PICK Szeged a magyar bajnokságban, miután két góllal legyőzte nagy riválisát a Telekom Veszprémet. A találkozó után David Davis, a veszprémiek mestere úgy értékelt, már az elejétől kezdve jobbak voltak a szegediek.

– Nem volt könnyű a felkészülésünk, hiszen a héten volt egy nagyon fontos meccsünk Tatabányán. Bízunk benne, hogy jobbak leszünk, de sok meccs van még a szezonban, találkozunk a Szegeddel is. Októberben vettem át a csapat irányítását, tudtam, hogy nehéz munka vár rám, folytatjuk az építkezést. Gratulálok Pastor mesternek, akivel nagyszerű barátok vagyunk a pályán kívül. Kiváló munkát végzünk Magyarországon, remélem mindkét együttes bejut a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőbe – tette hozzá a spanyol tréner.

A bakonyiak jobbátlövője, Kent Robin Tönnesen csalódottan vette át a szót. A norvég jobbátlövő szerint a védekezésük jól működött, de támadásban könnyű gólokat ajándékoztak az ellenfélnek, ez okozta vereségüket.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője (Fotó: Vörös Dávid)

Juan Carlos Pastor előbb a magyar bajnokságot dicsérte, a spanyol mester úgy véli szerencsések a magyar szurkolók, hiszen ilyen szintű derbi a többi bajnokságban nincs.

– Előreléptünk ezen a héten, főleg védekezésben. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az elsőben több góllal elmehetettünk volna, de rengeteg ziccert kihagytunk, ugyanakkor a döntetlen sem volt rossz eredmény. Az új évben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Veszprém nagyon jó együttes, úgy jöttek hozzánk, hogy legyőzték a Vardart, a Barcát és a Kielcét. Igazi csapatként működtünk. Gratulálok a szurkolóknak, olyan hangulatot varázsoltak ma is, amilyenben könnyebb kézilabdázni. Most jönnek a tétmeccsek, a mai lesz rajtuk a minimum szint, vagy nem lesz esélyünk továbbjutni. Sok alázattal kell dolgoznunk, gyakorolni. Azért játszottunk jobban, mert egész hetünk volt felkészülni erre a találkozóra. Köszönöm szépen a szép szavakat Davidtól, de én is csak a csapatrésze vagyok, csak előre – értékelt a szegedi tréner.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

A három gólig jutó Bánhidi Bence is a hatalmas hangulatot teremtő szurkolókat dicsérte először, majd értékelte teljesítményüket is.

– Eddig nem úgy játszottunk, ahogy elvárja a mester, de ma megmutattuk, hogy milyen az igazi Szeged. Az ilyen győzelemből erőt lehet meríteni, a Plock ellen felkészülünk, jövő vasárnap már Lengyelországban vár ránk BL-nyolcaddöntős találkozó – zárta Bánhidi.