Bartók: Az, hogy nem lehettem ott a vb-n, nagyon motivál a következő időszakra nézve

fotó: cro2018.ehf-euro.com/ Sasa Pahic Szabo

A német Bundesligában szereplő TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát annak ellenére nem került be a magyar válogatott vb-keretébe, hogy az ősszel 55 gólt szerezve, harmadik volt csapata házi góllövőlistáján a bajnokságban, és a Német Kupában is betalált kilencszer.

Vladan Matics hétfő reggel a Digi Sportnak elmondta, hogy Bartók kombinatív játékával nem voltak elégedettek. A Tatabányát is irányító tréner szerint a Lemgóban harmadik számú jobbátlövőnek számít Bartók. A hetmeteres.com ennek kapcsán kereste meg a 22 éves játékost.

Számomra semmilyen visszajelzés nem jött a kapitányok részéről azzal kapcsolatban, hogy a kombinatív játékkészségemmel probléma lenne.  Nem esett szó arról, hogy min kellene javítanom, változtatnom a csapat eredményessége és a beilleszkedés érdekében

– mondta el a hetmeteres.com-nak Bartók Donát.

Bartók Donát fontos láncszem a Bundesliga 9. helyén álló Lemgóban, nem véletlenül hosszabbított vele a klub 2020-ig. Jobbátlövő poszton a TBV legjobb gólszerzője a bajnokságban 55 találattal, csak a két szélső, Tim Hornke és Patrick Zieker talált be nála többször. Vladan Matics Tatabányája egy nyári felkészülési tornán találkozott a Lemgóval.

– Az a mérkőzés, amit Vladan Matics említett, egy nyári felkészülési tornán volt, itt a játékidőt egyenlő arányban osztottuk meg a poszttársaimmal. A mérkőzés végén egy jó hangulatú baráti beszélgetést folytattunk.
A játéklehetőségem, teljesítményem folyamatosan nyomon követhető a Bundesligában. A hétfői interjú tartalma így meglepetésként ért. Fontos számomra a bizalom, hiszen életem első komplett NB/I-es szezonjában is a bizalomnak  köszönhetően szereztem százhuszonkét gólt a Vác színeiben Zsiga Gyula mester kezei alatt, és ez által vívtam ki a Bundesligába történő igazolásom lehetőségét. Úgy éreztem, tavaly januárban, Ljubomir Vranjes bizalmával sem éltem vissza.
Elégedett vagyok az őszi játéklehetőségekkel klubomban, úgy gondolom, hogy sok örömet okozhattam a Lemgónak, és a jobbátlövő posztot védekezésben és támadásban is sikerült megoldanom

– folytatta Bartók.

fotó: a Lemgo Facebook-oldala

Bartók Donát a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságon három mérkőzésen nyolc gólt szerzett, a nemzeti csapat egyik legjobbja volt. A kontinenstornát megelőző két, svédek elleni találkozón kilencszer köszönt be. A jövőben is mindent megtesz azért, hogy ott legyen a magyar válogatott keretében.

– Az Európa-bajnokságon nagyon jól éreztem magam, meghatározó élményt jelentett. Az a tény, hogy most nem lehettem ott a világbajnokságon elszomorít, de nagyon motivál a következő időszakra nézve, és plusz erőt ad ahhoz, hogy még keményebben, még jobban dolgozva elérjem, hogy játéklehetőséget kapjak, és a  magyar sikerekért dolgozzak

– mondta el Bartók.

Bartók a német élcsapatok közül a Kielnek és a Hannovernek hat-hat, a Füchse Berlinnek, a Melsungennek és a Göppingennek öt-öt, a Löwennek kettő, a Flensburgnak egy gólt lőtt.