Bartók Donát a csillagokat tűzte ki célnak

Bartók Donát a csillagokat tűzte ki célnak a pályafutásában (Fotó: www1.wdr.de)

Bartók Donát 2016 novemberében igazolt Vácról a bundesligás TBV Lemgóba két és fél évre. A német vezetőket annyira meggyőzte játékával, hogy 2020-ig szerződést hosszabbítottak vele, ennek apropóján készített interjút a 20 éves játékossal a delmagyar.hu.

– A csillagokat kell megcélozni, és abból már rosszul nem jöhet ki az ember. A pályafutásomban is hasonlóan gondolkodom, nemzetközi szinten elismert és megkerülhetetlen játékossá szeretnék válni – mondta az idén négy Bundesliga-meccsen 13 gólos Bartók Donát.

– Szeretnék bekerülni a válogatottba, majd megragadni ott, a lehető legtöbbet elérni a nemzeti csapattal – mesélte vágyait a delmagyar.hu-nak.

A szegedi nevelésű kézilabdázót tavasszal már meghívta a felnőttválogatottba Xavi Sabaté szövetségi kapitány, azonban Bartók akkor sérülése miatt nem tudott részt venni az edzőtáborban. Jó játékával az új kapitány, Ljubomir Vranjes figyelmét is felkeltheti a jobbátlövő, de tisztában van a helyzetével.

– Azért dolgozom, hogy minél inkább nélkülözhetetlen legyek, de nagyon jó játékosok vannak előttem a jobbátlövő posztján – zárta a portálnak adott interjúját.

A teljes interjú itt olvasható.