BL: a címvédő Montpellier először győzött a döntő óta

Nagy volt az öröm a mérkőzés végén, először nyert idén a Montpellier a BL-ben (Fotó: facebook.com/MHB-Montpellier-Handball)

Véget vetett rossz sorozatának, megszerezte első győzelmét idén a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Montpellier. A francia együttes a Rhein-Neckar Löwent győzte le 3126-ra.

Az előző fordulóban a Löwen kiütéses, 3727-es sikert aratott a Montpellier ellen Németországban. Néhány nap alatt viszont nagyot fordult a világ, a címvédő hazai környezetben az első perctől kezdve nem adott esélyt Nikolaj Jakobsen csapatának.

Nem bírta el a Löwen Mikael Appelgren kapus hiányát, valamint, hogy a világklasszis irányító, Andy Schmid borzasztó napot fogott ki. A 42. percben 2517-re vezetett már a Montpellier, végül öt góllal nyert.

Fontos sikert arattak a hazaiak, mivel a májusi döntő óta először tudtak győzni a BL-ben.

Montpellier HB  Rhein-Neckar Löwen 3126 (1612)
Montpellier:
Guigou 7, M. Richardson 7, Bonnefond 3, Pettersson 3, Porte 3, Mamdouh 2, Villeminot 2, Bingo 1, Kavticnik 1, Truchanovicius 1, Gerard 1
Löwen:
Tollbring 6, Fäth 3, Kohlbacher 3, J. Nielsen 3, Radivojevic 3, Mensah 2, A. Schmid 2, Taleski 2, G. Guardiola 1, Lipovina 1

Az A csoport állása: