BL: A Flensburg 10 góllal ütötte ki a Kielt

Hampus Wanne (14) és Lasse Svan (11) szélről és lerohanásból egyaránt veszélyes. Fotó: SG Flensburg-Handewitt/Facebook

A házigazda Flensburg esélyt sem adott tartományi riválisának, és 37-27-re nyerte meg a hagyományos Nordderbyt. A találkozó legjobbjai a hazaiak kapusa, Mattias Andersson, valamint irányítója, Rasmus Lauge voltak.

A Flensburg várhatta jobb pozícióból a komoly tradíciókkal bíró észak-német derbit, Ljubomir Vranjes csapata egy győzelemmel visszaállhatott az A-csoport élére. Ennek ellenére a kieli Katsigiannis két bravúrja vezette fel a mérkőzést, az első tíz perc pedig kiegyenlített játékot hozott (6-5). Ahogyan azt előzetesen várhattuk, mindkét fél hatalmas tempót diktált kezdetben, Canellas test mellett elengedett lövése után a 14. percben már 8-9 állt az eredményjelzőn. Mattias Andersson bravúrjai viszont a félidő derekán megakasztották a Kielt, amely hat percig nem tudott a kapuba találni, így a hazaiak visszavették a vezetést (22. perc, 11-10). Sőt, Thomas Mogensen betörése után a 29. percben már néggyel ment a Flensburg (16-12), amelyből a szünetig csak egy gólt tudtak lefaragni Duvnjakék.

Lasse Svan (11) is jó teljesítménnyel járult hozzá a Flensburg sikeréhez. Fotó: SG Flensburg-Handewitt/Facebook
Lasse Svan (11) is jó teljesítménnyel járult hozzá a Flensburg sikeréhez.
Fotó: SG Flensburg-Handewitt/Facebook

A fordulást követően is csak átmenetileg tudott közelebb zárkózni a vendégcsapat, 36 percet követően már ismét három gól volt a differencia (20-17). A Flensburg viszont lendületbe jött, és két ihletett formában játszó ex-kieli, Rasmus Lauge és Mattias Andersson vezérletével meglépett ellenfelétől (40. perc, 24-19). Alfred Gíslasonnak gyors egymásutánban kétszer is időt kellett kérnie, azonban az extázisban kézilabdázó flensburgiakat nem lehetett megállítani. Rasmus Lauge góljai után a 47. percben 29-20-ra vezettek a hazaiak. A közönség ráadásul két hosszú ideig sérült játékos visszatérésének is örülhetett: Jim Gottfridsson tavaly október, Jakob Heinl pedig 2014 decembere óta először lépett pályára. A hajrában pedig mindketten megszerezték visszatérésük utáni első góljukat, ennek köszönhetően az 57. percben már tíz gól állt a csapatok között (35-25). Az első félidő derekától remekül játszó Flensburg végül 37-27-re nyert tartományi riválisa ellen, és visszaállt a csoport élére.

SG Flensburg-Handewitt – THW Kiel 37-27 (17-14)
Flensburg:
Lauge 9, Svan 6, Eggert 5, Mogensen 4, Jakobsson 3, Glandorf 2, Wanne 2, Gottfridsson 2, Djordjic 1, Heinl 1, H. Toft Hansen 1, Kozina 1
Kiel:
Duvnjak 8. Canellas 4, Jaanimaa 3, Ferreira 2, Ekberg 2, Anic 2, Klein 2, Williams 1, Brozovic 1, Vujin 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here