BL: a Kristianstad időn túli büntetővel nyert Celjében

Van okuk a kristianstadiaknak az örömre, 1953 után újra bajnokságot nyertek! Fotó: IFK Kristianstad/Facebook

Csoportkörének egyik legfontosabb mérkőzését játszotta a Celje a svéd Kristianstad ellen. Nehéz és kiélezett meccsen dőlt el a két pont sorsa. A félidőben még döntetlen volt az állás, a végére azonban sikerült megszerezni a győzelmet a Kristianstadnak. Ezzel a sikerével a svéd csapat a továbbjutó hatodik helyen áll a csoportjában, míg a Celje már a kiesést jelentő hetedik pozíciót foglalja el. 

Fotó: www.rk-celje.si
Fotó: www.rk-celje.si

 

A mérkőzés elején mindkét csapat sok hibával játszott. A svédek azonban formába lendültek. 3-5-ös állásnál a Celje edzője, Branko Tamse időt kért, ez kedvezett a csapatnak. Redukálták a hibák számát, és felzárkóztak a Kristianstadhoz. Az első félidő végén úgy tűnt, hogy a Celje kétgólos előnnyel mehet a szünetre, azonban a svédek megrázták magukat, és kiegyenlítettek. A csapatok 13-13 döntetlennel vonultak a félidőre.

A második félidő elején fej-fej mellett haladtak a felek, majd a játékrész közepére sikerült ellépnie három góllal a vendégeknek. A találkozó utolsó percére azonban  a Celje felzárkózott. Három másodperc volt vissza, amikor a hazaiak legeredményesebb játékosa, Janc komoly szabálytalanságot követett el. A szlovén válogatott jobbszélső “jutalma” a piros mellé egy kék lap is volt. Az új szabály értelmében a svédek időn túli hétmétereshez jutottak, amelyet Tollbring belőtt, így a meccs 27-28-as eredménnyel zárult. A svédek két ponttal távozhattak Celjéből.

RK Celje PL – IFK Kristianstad 27-28 (13-13)
Celje:
Janc 8, L. Zvizej 4, Mackovsek 3, Poteko 3, D. Razgor 3, Z. Mlakar 2, Suholeznik 2, Malus 1, Gal Marguc 1
Kristianstad:
Sörensen 7, Tollbring 7, Moen 5, Arnarsson 3, Ó. Gudmundsson 3, G. Jónsson 2, Lipovac 1

A B-csoport állása:

BL B 2017.02.11.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here