BL: a Nantes már Bresztben lerendezte a továbbjutást

Dominik Klein és a Nantes örülhetett Bresztben (Fotó: www.facebook.com/HBCNantesOfficiel)

Nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően a fehérorosz Meshkov Brest hazai pályán, mivel a francia Nantes 32-24-re győzött ellenük a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján.

A mérkőzés első gólját a hazaiak jegyezték Shkurinskiy révén, azonban ezt követően végig a vendégeknél volt az előny. Bár az első harminc perc szorosabb játékot hozott, de már a szünetben is két góllal a Nantes járt előrébb.

A második félidő első tíz percében még ott loholt a francia csapat nyakában a Brest, viszont  ezt követően beindult a gall henger és pillanatok alatt hat találatra nőtt a két együttes közötti különbség, ami a lefújásra még tovább növekedett.

A nantes-i kézilabdázók lényegesen kevesebb hibával játszottak, aminek eredményeként magabiztos győzelmet arattak idegenben. A Faluvégi Rudolfot nélkülöző vendégek így valószínűleg ott lesznek a legjobb 8 között, csoda kellene már a fehérorosz továbbjutáshoz idegenben.

A párharc visszavágóját április elsején 17 órától játszák a franciaországi Nantes-ban.

HC Meshkov Brest – HBC Nantes 24-32 (14-16)
Brest:
S. Razgor 5, Nikulenkau 3, D. Rutenka 2, Shylovich 2, Djordjic 2, Shkurinskiy 2, Poteko 2, Shumak 2, Horák 2, Astrashapkin 1, Prodanovic 1
Nantes:
E. L. Hansen 6, Klein 6, K. Lazarov 5, Gurbindo 4, Claire 3, Matulic 3, Tournat 3, Lagarde 1, Saurina 1