BL: a PSG Omeyernek köszönhetően parádézott Flensburgban

Thierry Omeyer 10 védése döntő fontosságú volt Flensburgban a PSG számára (Fotó: www.psg.fr)

A vártnál sokkal simábban, 2720-ra győzött a PSG Flensburgban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójának nyitómeccsén. A siker kulcsa az első félidőben tíz védést bemutató Thierry Omeyer volt.

Negyedóra után már 73-ra vezetett a PSG Flensburgban, megadva a mérkőzés alaphangját. A párizsiak kapujában imponáló teljesítményt nyújtott ismét Thierry Omeyer. A 42 éves hálóőr tízszer hárított a szünetig, így 129-re vezettek a vendégek.

Kulcsszerepet vállalt a PSG sikeréből Omeyer, akinek teljesítményt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Raúl González vezetőedző is elismerte.

– Szombaton nem játszottunk jól, ezért a védekezésünkön változtattunk. Ma Thierry Omeyer is kiválóan védett. Ha egy kapus így véd, nehéz elveszíteni egy kézilabda-mérkőzést. Örülök, hogy továbbra is veretlenek vagyunk a Bajnokok Ligájában  idézi a PSG trénerét a klubhonlap.

A második félidőben 2114-nél mutatta a legnagyobb különbséget a két együttes között az eredményjelző. Nem férhetett kétség a vendéggyőzelemhez, annak ellenére sem, hogy a hazaiak portása, Benjamin Buric sem védett rosszul.

SG Flensburg-Handewitt – PSG Handball 2027 (912)
Flensburg:
Wanne 5, R. Lauge 4, Glandorf 3, L. Svan 3, Johannessen 2, Baijens 1, Jeppsson 1, Jöndal 1
PSG:
M. Hansen 6, Gensheimer 5, H. Toft 4, Sagosen 3, STepancic 3, Abalo 2, E. du Rietz 1, L. Karabatic 1, Keita 1, Rémili 1

A B csoport állása: