BL: a PSG parádés meccsen döntetlenezett Nantes-ban

Fotó: www.facebook.com/HBCNantesOfficiel

Magas színvonalú és a végletekig izgalmas találkozón döntetlent játszott egymással a Nantes és a PSG a férfi kézilabda BL nyolcaddöntőjének első felvonásán. Az első félidő elején a hazaiak, a másodikban pedig a vendégek játszhattak több gólos előnyben. A PSG biztosnak látszó győzelmét az utolsó másodpercben Dominik Klein hiúsította meg kettős emberelőnyben a balszélről.

Fotó: www.facebook.com/HBCNantesOfficiel
Fotó: www.facebook.com/HBCNantesOfficiel

Repülőrajtot vett francia házi rangadón a hazai pályán játszó Nantes a PSG ellen. Cyril Dumoulin rövid időn belül kétszer leradírozta a balszélről védésével Uwe Gensheimert, míg előle Olivier Nyokas szállította a gólokat. Mindezek alapján hét minutum után 4?1-re vezetett a Nantes.

Dumoulin többször védeni tudott, de a párizsi kapuban Omeyer is kezdte elkapni a fonalat. Többek között a világklasszis kapus teljesítménye kellett ahhoz, hogy a hazaiak nem építettek fel nagyobb előnyt az első negyedórában.

Gyomorproblémák miatt a PSG nélkülözte Nikola Karabaticot, azonban az IHF által az év kézilabdázójának választott klasszis hiányát jól palástolták a vendégek. A 24. percben egyenlített Zvonimir Serdarusic csapata, amelyre rögtön időkéréssel reagált Thierry Anti. Ekkor még visszavette a vezetést a Nantes és egygólos előnnyel ment a szünetre.

A második játékrész Thierry Omeyer parádés megmozdulásaival kezdődött. A 40 éves hálóőr a 34. minutumban már ötödször védett, míg elől Mikkel Hansen köszönt be. Először jutott előnyhöz a találkozón a vendégcsapat (15?16). Állandósult a PSG vezetése a második félidő derekára. Ekkor úgy látszott, akár még meg is roppanthatja ellenfelét a francia sztárcsapat, azonban a Nantes hatalmasat küzdött és az 55. percben egalizált (24?24).

Ismét ellépett két találattal a PSG, azonban a hazaiak egy újabb időkéréssel reagáltak, majd kettős emberelőnyben Dominik Klein egyenlített az utolsó másodpercben.

HBC Nantes ? PSG Handball 26?26 (15?14)
Nantes:
Dumoulin (8 védés), Siffert (2 védés) ? Gurbindo 5 (3), O. Nyokas 4, Tournat 4, Nyateu 3, Balaguer 4 (1), Claire 3, Klein 2, Matulic 1
PSG:
Omeyer (13/1 védés), Skof (-) ? Gensheimer 7 (6), Rémili 6, M. Hansen 6, L. Karabatic 4, Abalo 2, Narcisse 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here