BL: a Szeged a PSG-vel, a Veszprém a Barcelonával került egy csoportba

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

Megtörtént a férfi Bajnokok Ligája sorsolása. A magyar bajnok MOL-PICK Szeged a B-csoportba került, ahol többek között a PSG-vel, illetve a Flensburggal játszhat a csoportkör során, míg a Veszprém a Kielcével, a Barcelonával, illetve a Löwennel mérkőzhet meg az A-csoportban.

A BL csoportbeosztása:
A-csoport: RK Vardar, PGE Vive Kielce, Barca Lassa, HC Meshkov Brest, Telekom Veszprém, Montpellier HB, IFK Kristianstad, Rhein-Neckar Löwen
B-csoport: PSG Handball, MOL-PICK Szeged, SG Flensburg-Handevitt, Skjern Handbold, HC PPD Zagreb, HC Motor Zaporozhye, RK Celje Pivovarna Lasko, HBC Nantes
C-csoport: HC Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting CP, Besiktas Mogaz, Chehovskie Medvedi, Tatran Presov
D-csoport: Orlen Wisla Plock, Abanca Ademar Leon, Elverum Handball, Wacker Thun, Dinamo Bucuresti, Riihimäen Cocks

A Bajnokok Ligája küzdelmei az előző évekhez hasonlóan idén is 4 csoportban zajlanak. A legerősebb csapatok az A- és B-jelű csoportokban (felsőház) kaptak helyet. Innen az első 6-6 csapat juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek rögtön a negyeddöntőbe jutnak, a csoportmásodikok pedig a C- és D- csoportokból (alsóház) kapnak ellenfelet (A C- és D- csoportokból összesen két csapat juthat tovább). Az A- és B- csoportokból a csoportharmadikok a másik csoport hatodik helyezettjeivel, míg a csoportnegyedikek az ellenkező csoport ötödik helyezettjeivel játszanak majd.

Bár a legjobb csapatok a felsőházban kaptak helyet, az alsóházból érkező csapatok számára is adott az elvi lehetőség a BL Final Fourjába jutni, mint tette azt az előző szezonban a későbbi győztes Montpellier gárdája is.