BL: a Tatabánya beadta szabadkártyás kérelmét, az Érd nem

A kézilabda Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonjának indulásáig még majdnem három hónap van. A klubok azonban már leadták kérelmeiket az indulásokat tekintve. A jubileumi, 25. idényben a férfiaknál negyvenhárom, míg a nőknél huszonöt csapat adta le nevezését.

Ahogyan arról néhány napja beszámoltunk, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is ott lesz a BL-csoportkörben alanyi jogon. Bár nem végzett BL-t érő helyen a magyar bajnokságban a Grundfos Tatabánya KC, szabadkártyával indulna ott, tizennégy másik együtteshez hasonlóan.

A Bajnokok Ligája-selejtezőben indulásról négy ország bajnoka lemondott: Észtország, Litvánia. Izrael és Luxemburg. A 2017/18-as kiírás lebonyolítása az elmúlt két idényhez képest nem változik, vagy az A és B csoport nyolc-nyolc, míg a C és D csoport hat-hat csapat küzd meg egymással. Arról, hogy ki indulhat majd szabadkártyával a BL-ben, június 24-én dönt Zágrábban az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottsága.

Szabadkártyás kérelmek a férfiaknál:
Grundfos Tatabánya KC, SKA Minsk, RK Nexe, Skjern Handbold, Bjerringbro-Silkeborg, Abanca Ademar León, Naturhouse La Rioja, HBC Nantes, Montpellier HB, THW Kiel, HC Metalurg Skopje, FC Porto, Orlen Wisla Plock, CSM Bucuresti, RK Gorenje Velenje

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here