BL: A Vardar a Löwen ellen őrizte meg veretlenségét

Az EHF a hét mérkőzéseként harangozta be a Vardar Skopje és a Rhein-Neckar Löwen ütközetét. A kiváló hangulatú összecsapás nagy részében a Löwen futhatott az eredmény után, a második félidőben a macedónok folyamatosan őrölték fel ellenfelüket. A hazai győzelem vezéráldozatot is követelt, Alexander Dereven még az első játékrész elején szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést. Sterbik Árpádék sikere azt jelenti, hogy továbbra is veretlenül őrzik vezető pozíciójukat a Bajnokok Ligája B jelű csoportjában.

Petar Angelov a 2. félidőben tevékeny részt vállalt a Vardar sikeréből (Fotó: facebook.com/rkvardar)
Petar Angelov a 2. félidőben tevékeny részt vállalt a Vardar sikeréből
(Fotó: facebook.com/rkvardar)

Bő ötven másodperccel a kezdést követően Timur Dibirov hétméteresből szerzett gólját jegyezhettük fel elsőként. Nem kezdtek a csapatok önfeledt gólgyártásba, mindkét oldalon jól működtek a védelmek. A 4. percben még 1-2-re vezetni tudott a Löwen, azonban a 6. minutumra magához ragadta az előnyt a Vardar Igor Karacic és Alem Toskic góljait követően. Folyamatosan lendült játékba a hazai csapat, innentől kezdve uralták az eseményeket a pályán, főleg az előbb említett beálló, Toskic jeleskedett a sikeres lövésekben, valamint a szemet gyönyörködtető labda elkapásokban. A szkopjei alakulatot Alexander Dereven súlyosnak tűnő térdsérülése sem zavarta meg, negyedórányi játékot követően 8-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A vendégek vezetőedzője ezt látva rögtön időt is kért, amely hamar meghozta a várt fejleményeket a németek részéről: a kiváló formában játszó irányító, Mensah Larsen góljai, valamint gólpasszai jóvoltából felzárkózott és egyenlített a Bundesliga listavezetője (21. perc: 8-8), azonban az eredmény után továbbra is a Löwennek kellett futnia, végül a szünetre egygólos Vardar-fórral mehettek az együttesek.

Alem Toskic az 1. félidőben remekelt (Fotó: 24rakomet.mk)
Alem Toskic az 1. félidőben remekelt
(Fotó: 24rakomet.mk)

Azonnal egyenlített a Rhein-Neckar Löwen, ahogy elkezdődött a második félidő. Kissé álmosan mozgott mindkét együttes védelme, a nagyobb gólzáport csak a kapusok, Appelgren és a Sterbik helyére érkező Angelov tudták megakadályozni. A 40. minutumig fej-fej mellett haladtak a csapatok, először Dibirov találata után volt újra kettő a különbség a szkopjei és mannheimi gárda között (43. perc: 18-16). Majdnem elszabadultak az indulatok is, Stefan Kneer ki is osztott egy nagy pofont, amelyet a román bírópáros piros lappal “jutalmazott”. Angelov nagyobbnál nagyobb védéseivel és Alex Dujshebaev bombagóljaival folyamatosan őrölte fel a Rajna-partiakat a Vardar, a végére pedig már tetemesnek mondható különbséggel, hat góllal bizonyult jobbnak Sterbik Árpád csapata, megőrizve így veretlenségét a csoportban.

RK Vardar Skopje – Rhein-Neckar Löwen 25-19 (11-10)
Vardar:
A. Dujshebaev 7, Dibirov 6 (3), Toskic 4, Ig. Karacic 3, Gorbok 2, Shishkarev 1, Maqueda 1, Cindric 1
Löwen:
M. Larsen 7, Reinkind 4, Baena 3, Gensheimer 2, Kneer 2, Pekeler 1

A csoport másik meccsén a Kielce látta vendégül a Kristiandstad csapatát. Papírforma eredmény született, a Horváth-Marton bírópáros által vezetett mérkőzésen, magabiztosan győzte le Talant Dujshebaev együttese svéd ellenfelét. A legeredményesebb a spanyol válogatott beállója Julen Aginagalde volt hat találattal, de mögötte hárman is ötig jutottak el. Svéd részről, a Veszprémből kölcsönadott Jamali ezúttal négyszer volt eredményes. Ezzel a sikerrel és a Löwen bukásának köszönhetően, a lengyelek a második helyre ugrottak fel a csoportban.

KS Vive Tauron Kielce – IFK Kristianstad 35-27 (20-12)
Kielce:
Aginagalde 6, Bielecki 5, Cupic 5, Reichmann 5, Lijewski 4, Jachlewski 2, Vujovic 2, Zorman 2, Buntic 1, Chraprowski 1, M. Jurecki 1, Strlek 1
Kristianstad:
Björnsen 6, Lindskog 5, Jamali 4, Hanisch 3, Lagergren 3, O’Sullivan 2, Pettersson 2, Tollbring 2, Cederholm 1

A B-csoport állása:

blb 1010

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here