BL: a végjátékban nyert csatát a MOL-PICK Szeged

Fotó: Sólya Eliza-hetmeteres.com

Szoros végjáték döntött a MOL-PICK Szeged dániai Bajnokok Ligája-mérkőzésén. A magyar együttes a második félidőben megfordította, majd három góllal megnyerte a találkozót a Skjern ellen.

A MOL-PICK Szeged és a Skjern Handbold még soha nem találkozott egymással. A dán együttes évről évre jobb teljesítményt nyújt a Bajnokok Ligájában. Tavaly meglepetésre éppen a Telekom Veszprémet ejtették ki a nyolcaddöntőben. A szegediek előzetesen győzelmet tűzték ki maguk elé Skjernben.

A találkozót a hazai együttes kezdte jobban, Mikkelsen két találatával indult a meccs. Gyorsan egyenlített a kékmezes Szeged, és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 18. percben lépett meg három góllal az északi együttes (11-8). A kapuban ezúttal Segónak nem ment igazán, de jött honfitársa. Alilovic több védést is bemutatott, eközben társai támadásban egyre eredményesebben céloztak, így alakult ki a 15-14-es félidei állás.

A második játékrész egy hatperces dán gólcsenddel és három szegedi góllal kezdődött. Sostaric gólja az egyenlítést, majd Maqueda emberelőnyös találata a fordítást, Canellas értékesített büntetője pedig kétgólos fórt jelentett (36. perc 15-17).

Állandósult a szegediek előnye, rendre két három góllal vezetett Juan Carlos Pastor csapata. Egészen az 54. percig, amikor Mikkelsen egalizált. Ekkor már öt perce nem szerzett gólt a Tisza-parti alakulat. Bánhidi törte meg a gólcsendet, majd Alilovic védett a következő dán támadásnál (56. perc 25-26). Egy perccel a vége előtt Bánhidinek köszönhetően már két gól volt az előnye a Szegednek, majd Canellas alakította ki a 26-29–es végeredményt.

Skjern Handbold – MOL-PICK Szeged 26-29 (15-14)
Skjern:
Mogensen 5, Tangen 5, Mikkelsen 5, Eggert 5, Konradsson 2, Augustinussen 1, Sondergaard 1, Stenbäcken 1.
Szeged:
Sostaric 6, Canellas 5, Maqueda 3, Sigurmansson 3, Bánhidi 3, Zhitnikov 2, Balogh 2, Källman 2, Bodó 1, Gaber 1, Bombac 1

A B csoport állása: