BL: a Veszprém és a Szeged is top 10-ben van

Fotó: Sólya Eliza /hetmeteres.com

Ezen a héten megkezdődnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmei. A szlovákiai Presovban küzd meg egymással az utolsó csoportkörös helyért a házigazda Tatran, a portugál Sporting, a finn Cocks és az osztrák Alpla Hard.

Az új idény apropóján az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a top 10-es erősorrendjét (Power Ranking) a csapatoknak. Mindezek alapján a MOL-Pick Szeged a 10., míg a Telekom Veszprém a 7. helyet foglalja el.

Ahogyan azt az ehfcl.com is írja a MOL-Pickről, tavaly eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az együttes a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben kemény ellenfelének bizonyult a PSG-nek, Párizsban döntetlent játszottak Bánhidiék, de az első összecsapáson hazai környezetben három góllal kikaptak, így nem jutottak be a kölni négyes döntőbe. A csapat együtt maradt, mindössze az orosz válogatott irányító Dmitry Zhitnikov és az izlandi balszélső, Stefan Rafn Sigurmannsson érkezett a nyáron a szegediekhez.

Az EHF a Telekom Veszprémet a hetedik helyre sorolja jelenleg. A tavalyi BL-bronzérmes új idényét nagyban befolyásolhatja az Aron Pálmarsson-ügy. A világklasszis jövőre Barcelonába igazol, de már ezen a nyáron távozni szeretett volna. Ljubomir Vranjes, az új vezetőedző biztos nem ilyen kezdést várt új állomáshelyén. Ahogyan Adrian Costeiu fogalmaz, maradtak még Veszprémben ászok, többek között a PSG-ből igazolt William Accambray.

Az erősorrend első helyén a PSG áll. – Ebben a szezonban nincs csapat, aki nagyobb ambíciókkal rendelkezne a PSG-nél – írja az ehfcl.com. Az elmúlt két szezonban bejutottak a final fourba, tavaly pedig csak egy góllal maradtak alul a döntőben a Vardar ellen. Tovább erősödött a francia válogatottra épülő párizsi együttes, mivel a 2017/18-as kiírást már a PSG-ben kezdi meg a norvég szupertehetség, Sander Sagosen.

Az EHF erősorrendje a 2017/18-as szezonra:

  1. PSG Handball
  2. FC Barcelona Lassa
  3. KS Vive Kielce
  4. RK Vardar Skopje
  5. THW Kiel
  6. Rhein-Neckar Löwen
  7. Telekom Veszprém
  8. SG Flensburg-Handewitt
  9. HBC Nantes
  10. MOL-Pick Szeged