BL: a Veszprém szabadkártyát kapott

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) Végrehajtó Bizottsága ma Glasgow-ban döntést hozott a férfi Bajnokok Ligája 2018-19-es idényének indulóiról. A MOL-PICK Szeged magyar bajnokként alanyi jogon, míg a Telekom Veszprém szabadkártyával lesz ott a főtáblán az erős ágon.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét két nyolcas csoportban küzdenek majd meg egymással Európa legjobb férfi kézilabdacsapatai, míg a gyengébbik ágon két hatos csoportot alakít ki az EHF.

Nem lesz ott a BL-ben a német bajnoki bronzérmes Füchse Berlin, miután a rókák nem kaptak szabadkártyát, mert az EHF azt az elmúlt idény döntősének, a Nantes-nak, valamint a győztes Montpellier-nek, és a Telekom Veszprémnek adta. Az elmúlt napok sajtóhíreivel ellentétben azonban ott lesz a legjobbak között a Rhein-Neckar Löwen is, de az ukrán Motor Zaporozyhe is az A-B csoport valamelyikében küzd majd az ősszel.

A BL elit ágán hat korábbi győztes lesz majd ott (RK Vardar Skopje, FC Barcelona Lassa, SG Flensburg-Handewitt, RK Celje PL, Montpellier HB és PGE Vive Kielce), amikor az új szezon szeptember 12-16-án elindul.

A csoportok sorsolását június 29-én 12.30-tól tartják Bécsben.

Az A-B csoport résztvevői: PSG Handball, RK Vardar Skopje, PGE Vive Kielce, MOL-PICK Szeged, SG Flensburg-Handewitt, FC Barcelona Lassa, Skjern Handbold, HC Meshkov Brest, RK PPD Zagreb, HC Motor Zaporozhye, IFK Kristianstad, RK Celje PL, Rhein-Neckar Löwen, Telekom Veszprém, HBC Nantes, Montpellier HB.

A C-D csoport résztvevői: ABANCA Ademar León, Sporting Lisbon, Elverum HH, Besiktas MOGAZ HT, Wacker Thun, Chekhovskie Medvedi, Dinamo Bucuresti, Tatran Presov, Riihimaen Cocks, Orlen Wisla Plock, RK Metalurg Skopje, Bjerringbro-Silkeborg.