BL: a Veszprémé az egyik legjobb támadósor

Momir Ilic 89 gólt szerzett az előző BL-szezonban (Fotó: Vörös Dávid)

A legjobb védelmek után az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) újságírói a Bajnokok Ligája tíz legkimagaslóbb támadósorát vették górcső alá. A MOL-Pick Szegedét a hetedik, a Telekom Veszprémét az ötödik helyre rangsorolták.

Bár a Szeged Magyarországon a Veszprém árnyékában van – írja az ehfcl.com cikke –, támadásaik Balogh Zsolt, Jonas Källman és Szergej Gorbok által halálosak. A Tisza-partiak három említett játékosa a góllövőlista top 30-as listájára is felfért a BL-ben. A nyáron további két tapasztalt kézilabdázóval, Dmitry Zhitnikovval és Stefán Rafn Sigurmannssonnal erősödtek, így a gólszerzésnek nem szabad gondot okoznia a Szegednek.

A Telekom Veszprém nyáron elvesztette Aron Pálmarssont, de még így is az egyik legjobb támadósorát tudhatja a magáénak a Bajnokok Ligájában. Momir Ilic az előző idényben a harmadik legtöbb gólt szerezte a kiírásban, de a másik oldalon Nagy Lászlóban is jelentős potenciál van még.

A legjobb támadósorral a PSG büszkélkedhet a cikk szerint. A francia sztárcsapat szerezte a legtöbb gólt a csoportkör során, 14 mérkőzésen 451-et. A Bajnokok Ligája 2016/17-es versenyfutásának gólkirálya Uwe Gensheimer lett 115 találattal, míg a második helyre Mikkeln Hansen 99-cel ért oda. A Vardar mögött ezüstérmet szereztek Kölnben, idén Mikkel Hansennel, Nikola Karabaticcsal és a norvég Sander Sagosennel kiegészülve nem okozhat gondot a gólszerzés a párizsiaknak.

Az új idény apropóján az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a top 10-es erősorrendjét (Power Ranking) a csapatoknak. Mindezek alapján a MOL-Pick Szeged a 10., míg a Telekom Veszprém a 7. helyet foglalja el.