BL: Balaguer egy tucat góljával győzött a Nantes

Balaguer ellenállhatatlan volt ezen az estén (Fotó: radiofrance.fr)

Kiril Lazarov nélkül is győzött a Bajnokok Ligájában a Nantes svéd ellenfelével szemben, míg Borbély Ádámék három góllal múlták felül a Zágráb együttesét.

Villámrajtot vett a francia gárda, leginkább Balaguer volt elemében. Csapatának első három találatát a spanyol jobbszélső szerezte. A Kristianstad ekkor még tudott válaszolni, tartotta magát a hazai csapat, sőt volt amikor vezettek is Hallenék. A félidőben azonban egy góllal már jobbnak bizonyult a Nantes.

A folytatásban egyre inkább növelte előnyét a jelenleg a csoport második helyén álló franciák, Balaguer révén a 47. percben már héttel vezettek. A végére csupán az eredmény volt kérdéses, így alakult ki az ötgólos vendégsiker.

IFK Kristianstad – HBC Nantes 26-31 (12-13)
Kristianstad:
Gudmundsson 9, Hallen 5, Sörensen 4, Lagergren 3, Nilsen 2, Henningsson 1, Jonsson 1, Lipovac 1. 
Nantes:
Balaguer 12, Gurbindo 4, Tournat 4, Klein 3, Lie Hansen 2, Emonet 2, Pechmalbec 1, Lagarde 1, Siffert 1.

A lengyel-horvát összecsapás már sokkal szorosabban alakult. A 18. percben még egált mutatott a plocki eredményzelző, ám a félidőre sikerült háromgólos fórt kialakítaniuk Borbély Ádáméknak. A második félidőben sem kerültek közelebb a horvátok, így jelenleg a csoport utolsó helyével kell beérniük.

Orlen Wisla Plock – RK PPD Zagreb 27-24 (13-10)
Plock:
Ivic 5, Duarte 4, T. Gebala 4, Zabic 3, Daszek 3, Tarabochia 2, Racotea 2, Toledo 1, Krajewski 1, M. Gebala 1, Obradovic 1,
Zagreb:
Bicanic 9, Vori 4, Ravnic 4, Paclovic 2, Horvat 2, Susanja 1, J. Valcic 1, Bozic 1.