BL: Bombac győzelemre vezette a Szegedet Kristianstadban

Bombac klasszis teljesítményével győzelemre vezette a Szegedet (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Felejthető védekezést bemutatva, négygólos hátrányból állt fel a második játékrész elején és gyűrte le végül a Kristianstadot a MOL-Pick Szeged. A mérkőzés hőse Dean Bombac, az ő jó játéka nélkül aligha nyert volna a Pastor-csapat a Jamali vezette hazaiak ellen.

Rémálomszerűen kezdte a találkozót a Szeged. Technikai hibákkal tarkított magyar támadások gyors svéd lerohanásokat eredményeztek az első percekben, főleg Jamali révén (3-0). A Tisza-partiak magukra találtak, hamar az egyenlítésért is lőhetek, azonban Larsson védett, majd a Kristianstad ismét háromgólos előnyben találhatta magát (6-3).

Negyedóra játékot követően egalizált először a MOL-Pick, Jonas Källman talált be gyors indítást követően (8-8), majd egy támadással később a szélről beugorva szintén a svéd játékos lőtt sikeresen, ezúttal már előnyhöz juttatva a 2014-es EHF-kupa-győztest (8-9). A mérlegnyelve azonnal visszadőlt a hazaiak felé, Lagergren és Tollbring góljai után már ismét ők vezettek (18. perc: 10-9).

A következő bő négy minutumot három kettőre Jamaliék vitték, így Juan Carlos Pastor időt kért (23. perc: 13-11). Jelentősen nem javult a szegediek játéka ezt követően sem, leginkább a védekezés hagyott némi, vagy annál picit több kivetnivalót. A félidő végeredményét az utolsó másodpercben Jerry Tollbring állította be egy 12-13 méterről sikeresen ellőtt labdával.

A ma esti szegedi sikerkovácsok. Källman az első, míg Bombac a második félidőben parádézott (Fotó: Sólya Eliza!hetmeteres.com)
A ma esti szegedi sikerkovácsok. Källman az első, míg Bombac a második félidőben parádézott
(Fotó: Sólya Eliza!hetmeteres.com)

A második játékrész első támadásából rögtön négygólosra növelte a Kristianstad fórját Iman Jamali (20-16). Folyamatosan futhatott az eredmény után a Bombac vezette vendégcsapat.

A szlovén irányító az első negyedórában a nyolc szegedi találatból hatot jegyzett, míg a másik oldal gólgyárosa, Jamali, fáradni látszott. A svéd férfiválogatottat is irányító Ola Lindgren kénytelen volt kikérni idejét (45: perc: 25-25).

Az egyperces megbeszéléseket követően Wyszomirski védett, majd Antonio García Robledo átlövésgólja már a vezetést jelentette a Szegednek. Az utolsó tíz perc 27-27-es döntetlennel vette kezdetét, miközben a magyar bajnoki ezüstérmes kettős emberhátrányban játszott Blazevic harmadik, és Källman első kétpercese nyomán.

Az utolsó öt minutumba kétgólos szegedi fórral léptek be a csapatok (29-31), majd egy sikeres hétméteressel először vezethetett hárommal a Szeged (29-32). A végén még jöttek nem várt izgalmak, 32-33-ra zárkózott, majd még az egyenlítésért is támadhatott a vendéglátó alakulat, azonban az i-re a pontot Dean Bombac rakta fel az utolsó góljával.

IFK Kristianstad ? MOL-Pick Szeged 32-34 (19-16)
Kristianstad:
Larsson (5 védés) Simic (1 védés) ? Jamali 10, Tollbring 6, Hanisch 4, Eriksen 3, Björnsen 3, Lagergren 2, Cederholm 2, Lindskog 1, Pettersson 1,
Szeged:
Sierra (3 védés) Wyszomirski (5 védés) ? Bombac 13 (5), Källman 6, Balogh 6 (2), A. García 4, Zubai 2, G. Prodanovic 1, Parrondo 1

A B-csoport állása:

BL B-csoport 2015.11.18

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here