BL: bravúros zágrábi siker a Nantes ellen

Fotó: facebook.com/HBCNantesOfficiel

Csupán egygólos győzelmek születtek az A-csoportban a mai napon, a vendégek egyik esetben sem tudták kihasználni az utolsó percben adódó lehetőségüket a ponszerzésre. A Zágráb bravúrosan nyert, a Barcelona pedig csak nyögvenyelősen hozta a két pontot.

A Nantes az A-csoport utolsó helyén álló Zágráb otthonába látogatott ebben a fordulóban. A franciák az őszi mérkőzésüket csupán egy góllal nyerték, így itt sem számíthattak könnyű meccsre. Ennek megfelelően nagy elánnal lépett pályára a Zágráb, jó védekezésüknek és rendkívül pontos támadásaiknak köszönhetően pedig egyre nagyobb különbségű vezetést birtokolhattak (19.perc, 9-4). A fordulás után került fokozatosan közelebb a Nantes, az utolsó percre pedig már csak egy volt közte. A két pontot a nagyszerűen védő Uhr Kastelic hozta a Zágrábnak, az utolsó percben lerohanásból próbálkoztak a vendégek, ám a hazaiak hálóőre nagyszerűen állta útját a labdának.

RK PPD Zagreb – HBC Nantes 23-22 (12-8)
Zágráb:
Pavlovic 7, Bicanic 4, Horvat 4, Bozic 3, Vori 2, D. Markovic 2, J. Vacic 1
Nantes:
Gurbindo 4, Claire 4, Klein 3, Lagarde 2, Guillo 2, Tournat 2, Matulic 2, Balaguer 2, Pechmalbec 1

Nem sikerült felpörögni a mérkőzésre a Barcelonának, a Plock ellen szerepeltek ma a BL-ben. A spanyol együttes pontatlanul és viszonylag sok hibával játszott, a Plock pedig jó százalékban lőtte be helyzeteit. A lengyelek pedig egyre inkább belendültek, a második félidőben már négy góllal is vezettek. Ekkor kapcsoltak rá a hazaiak, fokozatosan dolgozták le hátrányukat, és jöttek vissza mérkőzésbe (51. perc, 24-24). Izgalmas hajrá kerekedett, az utolsó percben még volt lehetősége a Plocknak az egyenlítésre, a pontszerzés végül nem sikerült, nyert a Barcelona.

FC Barcelona Lassa – Orlen Wisla Plock 28-27 (14-15)
Barcelona:
Dolenec 6, R. Entrerrios 5, Spyrzak 4, Jallouz 3, N’guessan 3, Arino 2, Gomez 2, Mem 1, Sorhaindo 1, Perez de Vargas 1
Plock:
Racotea 5, Toledo 5, Ghionea 4, Duarte 4, Zabic 3, Mihic 2, M. Gebala 1, T. Gebala 1

Az A-csoport állása: