BL: egy percig sem volt esélye a Szegednek

Fotó: Sólya Eliza

A MOL-PICK Szeged csak húsz percig tudott partiban lenni a német bajnokkal, győzelmi esélye pedig egyáltalán nem volt.

Az első félidő Schmid góljával vette kezdetét, s többnyire a Löwennél volt az előny. Balogh Zsolt ráadásul hétméterest is hibázott (1-3). Gorbok duplázott ugyan, ám a Löwen remekül támadott hét mezőnyjátékossal (2-5). Gorbok továbbra is szórta a gólokat, így 11 perc után csak egy volt közte (6-7). Két hiba után megint elléptek picit a németek, a félidő felénél pedig két gól volt az előnyük (7-9). Ez az egy-két gól egy ideig meg is maradt a csapatok közt, ám Schmid gólja megint háromra növelte a vendégek előnyét.

Pár perc múlva Petrus üres kapus lövése egyenlítést jelentett volna, ám ez kimaradt, s Tollbring büntetett a másik oldalon. A Szeged viszont élesebb lett, s nemsokára a németek dán edzője kért időt (13-14). Ezt követően megint az egyenlítésért támadhatott a Szeged, ám hibázott, s ezt követően hamar négyre növelte előnyét a Löwen (14-18). A félidő hajrája egyértelműen a németeké volt, s összességében öt gólos hátrányból fordulhattak Bánhidiék.

A második játékrész gyors szegedi gólokkal kezdődött, ám azonnal válaszoltak Schmidék, s 3 perc elteltével először volt 6 közte (16-22). Sőt, Schmid gólja után már héttel ment a német bajnok. Semmi nem jött ekkor össze a Szegednek, Palicka is rendre bravúrokkal jelentkezett. Mínusz nyolcnál jött az újabb szegedi időkérés (19-27). Innen el kezdett visszakapaszkodni a magyar csapat (22-28), s bár ismét hibáztak nagyokat a szegediek, a német csapatnak időt kellett kérjen. Az időkérés jót is tett Pekeleréknek, s hamar visszaállt a nyolc gól (23-31). Innentől kezdve pedig az utolsó esély is elszállt. A Szeged csak kozmetikázni tudott az eredményen a végén.

MOL-PICK Szeged – Rhein-Neckar Löwen 31-34 (14-19)
MOL-PICK Szeged:
Bodó 5, Zhitnikov 5, Gorbok 4, Sigurmansson 4 (4), Bánhidi 3, St. Skube 3, Balogh Zs. 3,  Sostaric 1, Gaber 1, Kallman 1, Petrus 1
Rhein-Neckar Löwen:
Schmid 9 (1), Tollbring 6, Banea 4, Radivojevic 4, Reinkind 3, G. Guardiola 2, Pekeler 2, Rnic 2, Taleski 2

Az A-csoport állása: