BL: előnyt szerzett Svédországban a Flensburg

(Fotó: Ingrid Andersson Jensen)

A Flensburg Svédországba látogatott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A Kristianstad a félidőben még minimálisan vezetett, de a második játékrészben megnyerte a mérkőzést a Flensburg, de még kis esélye maradt a Kristianstadnak a visszavágóra. 

A mérkőzés elején kisebb előnyt épített ki a német alakulat és vezetett a találkozó elején (4-6). Leszakítani azonban nem sikerült a svédeket, és a 23. percben 9-9-nél egyenlített a Kristianstad. Ekkor sem álltak meg, és emberelőnyben Henningsson révén már a svédek voltak előnyben. Kappelin nagyokat fogott a félidő hajrájában, így egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben.

A fordulás után Kappelin ott folytatta ahol abbahagyta, és kivédte Henrik Toft ziccerét, de Gottfridsson mégis egyenlített. A védelmek és a kapusok domináltak, amiből természetesen a vendégek kapusa Andersson is kivette a részét, így már a németek vezettek (40. perc 14-15). Elkapta a fonalat a Flensburg, és leindításból Wanne talált be ami után időt kellett kérnie Ola Lindgrennek. Ez sem segített a svédeken, és Lauge révén már három gól volt a németek fórja (52. perc 19-22). A végjátékban Svan is beindult, és négy góllal nyert a Flensburg.

IFK Kristianstad-SG Flensburg-Handewitt 22-26 (12-11)
Kristianstad:
Lagergren 6, Nielsen 5, Söresen 3, Henningsson 2, Gudmundsson 2, Hallen 2, Jonsson 1, Lipovac 1
Flensburg:
Wanne 8, Gottfridsson 5, Lauge 4, Mogensen 2, Svan 2, Mahé 2, Jeppsson 1, Glandorf 1, Zachariassen 1