BL: ezúttal nem tudta legyőzni a Barcelonát a Szeged

Fotó: Sólya Eliza/ hetmeteres.com

A MOL-PICK Szeged jól küzdött, csak egygólos vereséget szenvedtek a Barcelona ellen. A nyolcaddöntőben pedig a Kiel lesz a szegediek ellenfele, mivel a németek pontot tudtak szerezni a PSG otthonában.

A Szeged számára már nem volt tétje a találkozónak, hiszen biztos volt a csoportban ötödik helyen végez majd. Balogh Zsolt szerezte az első gólt a meccsen, aki sérülése után tért ma vissza. Mindkét oldalon jellemzőek voltak a hibák, a védekezésben egyik csapat sem jeleskedett igazán. Így is elmondható, hogy a 15. percben szerezte meg először a  vezetést a Barcelona (9-8). Perez de Vargas védéseivel segítette a hazaiakat, akik lerohanásból tudtak könnyű gólokat szerezni, elszakadni viszont jelentősen nem tudtak a szünetig (16-14). A szünet után Gorbok visszatérésére is sor került, kézsérülése után áll újra a csapat rendelkezésére, és talált újra a kapuba (37. perc, 19-16). Jól küzdött a Szeged, az utolsó percben csak egy volt közte, de a Barcelona behúzta a mérkőzést, ezzel pedig ők végeznek a második helyen. A másik csoportban a Kiel pontot tudott szerezni a PSG otthonában, így a német csapat lesz Balogh Zsolték ellenfele a nyolccaddöntőben.

FC Barcelona Lassa – MOL-Pick Szeged 28-27 (16-14)
Barcelona:
Mem 6, V. Rivera 5, Syprzak 4, Entrerrios 3, Pálmarsson 3, V. Tomás 3, Gomez 2, N’guessan 2
Szeged:
Sigurmannsson 5, Balogh 4, Källman 4, Bánhidi 4, Bodó 2, Skube 2, Gorbok 2, Zhitnikov 1, Srsen 1, Zubai 1

A Szeged csoportját a Vardar nyerte meg, a macedónok a Plock ellen zártak, 31-31-es döntetlent játszottak ma. A továbbjutást érő hatodik helyet a Zágráb otthonában szerezte meg a Kristianstad. 27-24-re nyertek a horvátok ellen, bravúros sikert arattak a csoportkör utolsó fordulójában.

HC Vardar Skopje – Orlen Wisla Plock 31-31 (16-16)
RK PPD Zagreb – IFK kristianstad 24-27 (10-10)

A csoport végeredménye