BL Final4: a címvédőt legyőzve döntőben a Montpellier

Francia párharcot hozott a Bajnokok Ligája idei döntője (Fotó: Sólya Eliza)

Újabb meglepetést, szoros és végig izgalmakat tartogatott a Bajnokok Ligájának második elődöntője. A Montpellier legyűrte a címvédő Vardar Skopjét, csatlakozva a HBC Nantes együtteséhez a fináléban.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, de pontatlanul. Két perc telt el találat nélkül, ekkor Porte átlövésből vette be a macedónok kapuját. A kapuban sem Gerard, sem Sterbik nem hozta klasszisát, többek között emiatt haladtak fej fej mellett a felek (14. perc 6-6). Moraes már előnyhöz juttatta a Vardart, de nem tartott sokáig. Jellemzően a francia együttesnek állt a zászló. Főleg Porte okozott gondot a BL-címvédőnek. A Montpellier jobbszélsője hat gólig jutott az első játékrészben, az utolsó találata igazán emlékezetesre sikerült. Egygólosra csökkenthette volna hátrányát a macedón gárda, de négy másodperccel a félidő vége előtt elhagyták a labdát, amit Porte szerzett meg és 13 méterről lőtt a Sterbiket váltó Milic lába alá. Így alakult ki háromgólos francia előnyt mutatott a kölni eredményjelző (30. perc 11-14).

A folytatásra másik arcát mutatva érkezett a Vardar Skopje. Pillanatok alatt ledolgozták hátrányukat. Cindric és Borozan játéka is feljavult, egyenlíteni azonban így sem sikerült (38. perc 17-19). A második félidőben ismét Sterbik állt a kapuban, de ismét nem tartott sokáig a játéka. Milic viszont egyre többet találkozott a labdával, de az egyenlítés továbbra is váratott magára (46. perc 20-21). Öt percen át nem mozdult el egyik irányba sem az eredmény, a gólcsendet Richardson törte meg. Ezután rövid időn belül szerezték a találatokat a csapatok, ezért előbb Canayer, majd Raul Gonzalez is időt kért (55. perc 23-25). A rövid pihenők után a játék képe nem változott, de alig két perccel a vége előtt Stoilov révén összejött a Vardarnak az egyenlítés (59. perc 27-27). Végül Diego Simonet volt eredményes, így ismét a Montpellier vezetett. A piros-feketék az egyenlítésért támadtak, de Borozan kihagyta a lehetőséget.

Így egygólos sikerével a francia együttes jutott a vasárnapi döntőbe, ahol a szintén francia HBC Nantes lesz az ellenfelük.

RK Vardar Skopje – Montpellier HB 27-28 (11-14)
Vardar:
Sterbik (1 védés), Milic (4 védés) – Borozan 6, Cindric 6, Cupic 5 (3),  Maqueda 4,  Moraes 2, Canellas 1, Kristopans 1, Dibirov 1, Stoilov 1.
Montpellier:
Gerard (5 védés), Portner (1/1 védés) – Porte 8, Guigou 7 (4), Richardson 6, Truchanovicius 3, Fabregas 3. D. Simonet 1.