BL Final4: bronzéremmel zárta a szezont a Veszprém

Két csalódott gárda találkozott a bronzmérkőzésen, de láthatóan a Veszprém tette túl magát hamarabb a tegnapi PSG elleni vereségen. Az első félidőben még szorosan alakult a találkozó, de a második félidőben ellenállhatatlanul játszottak Lékaiék, amelynek köszönhetően megszerezték a bronzérmet.

Sokkal jobban kezdett a magyar csapat, Aron Pálmarsson szerezte a találkozó első gólját, majd Jallouz lövése tréfálta meg Alilovicot (5. perc 1-1). Ekkor még tudta tartani a lépést a spanyol bajnokcsapat, sőt Arino révén a vezetést is megszerezték (9. perc 4-5). A fekete mezben játszó Veszprém válaszul zsinórban ötször vette be a gyenge formában védő Ristovski hálóját. Ezt már nem tudta tétlenül nézni Xavi Pascual, érkezett is az első katalán időkérés (14. perc 9-5). Az egyperces pihenő után ismét közelebb került a Barcelona, Arino góljaival a bakonyiakhoz, de Pálmarsson és Lékai visszaállította a négygólos fórt. A Pascual ismét változtatott, ezúttal nyitott védekezésre álltak át, amivel komoly fejfájást okoztak a veszprémieknek (25. perc 15-14). A pihenőre így is megmaradt az egygólos magyar előny.

A második játékrész eleje pontosan úgy zajlott, ahogy az első félidő. Nagy Lászlóék három góllal elhúztak, amit egy szemvillanás alatt ledolgozott a Barcelona (35. perc 21-20). A kapuban Mikler váltotta horvát kollégáját, ami remek húzásnak bizonyult, hiszen átlövést és hétméterest is hárított. A veszprémi védelem egyre jobban összeálltt, míg támadásban is rendre jó megoldásokat választottak (45. perc 25-22). Az északi összjáték ezen a napon is kiválóan működött, Pálmarsson és Nillson duója ellenállhatatlan volt, de Nagy László sem maradt adós a gólokkal (50. perc 29-25). A Barcelona mindent megpróbált védekezésben, de egyszerűen nem találták az ellenszert a magyar támadásokra, könnyedén szerezte a gólokat a Sabaté-legénység (58. perc 34-28). Az utolsó percekben állva tapsolt a kölni Lanxess Arena közönsége, ami a Telekom Veszprém négygólos győzelemének és a Bajnokok Ligája- bronzérmének szólt.

Telekom Veszprém ? FC Barcelona Lassa 34-30 (18-17)
Veszprém:
Alilovic (4/1 védés), Mikler (6/1 védés) ? Pálmarsson 8, Ugalde 6, Nagy L. 6, Lékai 6, Nilsson 5, Gajic 2 (1), Ancsin 1
Barcelona:
Ristovski (2 védés), P. de Vargas (4 védés) ? N’guessan 6, Rivera 5 (1), R. Entrerrios 5, Arino 4,  Jallouz 3, Lazarov 3, Morros 1, Mem 1, Syprzak 1, Tomás 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here