BL Final4: őrült végjátékban maradt le a döntőről a PSG

Dumolin nagy szerepet vállalt a PSG legyőzésében (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Meglepetés nélkül nincs kölni Bajnokok Ligája Final4, ezúttal a HBC Nantes bizonyította. A francia bajnokság harmadik helyezettje borítva a papírformát legyőzte a “világválogatott” Paris Saint-Germain együttesét és bejutott a vasárnapi döntőbe.

Sagosen iratkozott fel először a góllövők listájára, melyre Lazarov büntetőből válaszolt. Óvatosan kezdett mind a két együttes, nem vállaltak nagy kockázatot. Eleinte mégis a PSG akarata érvényesült, a Nantes csupán hétméteresből vette be Omeyer kapuját (5. perc 2-3). Nyokas szerezte az első akciógólt, mely után csapata fokozatosan vette át az irányítást. Claire passzaival és a beálló, Tournat góljaival egyre nőtt a különbség a Nantes javára. Jól használták ki a PSG hálóőreinek gyengébb formáját, Corrales a 16. percben mutatta be az első védést (20. perc 13-8). A félidő végén hatgólos különbségért is támadhatott a Nantes, de Gensheimer ziccerével és Remili három átlövés góljával zárkózott a párizsi együttes. A szünetre így alakult ki a háromgólos különbség Lazarovék javára (30. perc 17-14).

Corrales remekül nyitotta a második félidőben, de elöl társai képtelenek voltak kihasználni. Három labdát szórtak el Abalóék, amit ellenfelük minden alkalommal góllal büntetett (34. perc 20-14). Mikkel Hansen góljai a felzárkózást jelentették a PSG számára, de a Nantes hálóőre, Dumolin nem hagyta, hogy túl közel kerüljenek. (47. perc 25-21). Tournat komoly fejtörést okozott a PSG védelmének, az utolsó tíz percben két büntetőt harcolt ki, melyeket Lazarov biztos kézzel értékesített (52. perc 28-23). Öt perccel a vége előtt új “mérkőzés” kezdődött, egy gólra felzárkózott a francia sztárgárda. Ekkora azonban Dumolin percei következtek, szinte megbabonázta a PSG támadóit. A kettős emberelőnyt sem tudta kihasználni a párizsi együttes. Négygólos győzelmével a Nantes jutott a vasárnapi Bajnokok Ligája fináléjába.

HBC Nantes – Paris Saint-Germain 32-28 (17-14)
Nantes:
Dumolin (9 védés) – Lazarov 8 (5), Tournat 8, Lagarde 4, Balaguer 4, Klein 3, O. Nyokas 3, Claire 2, Gurbindo 1.
PSG:
Omeyer (3 védés), Corrales (5/1 védés) – Remili 6, Hansen 5 (1), Abalo 4, Sagosen 3, N. Karabatic 4, Nielsen 2, Konkoud 2, Gensheimer 1, L. Karabatic 1.