BL: fordulatos mérkőzésen Veszprém vereség

Blaz Blagotinsek, a Telekom Veszprém szlován válogatott beállója (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Kiélezett végjáték után szenvedett vereséget a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje ellen. Ezzel zsinórban a második találkozóját veszítette el a magyar csapat a Bajnokok Ligájában.

Adós maradt a jó játékkal a múlt heti, Barcelona elleni Bajnokok Ligája- mérkőzésen a Telekom Veszprém. Ezt igyekezett kijavítani a bakonyi gárda a Vardar ellen.

Ennek megfelelően koncentráltan kezdte a szombat esti találkozót. Könnyedén alakította ki helyzeteit a magyar együttes, amit jó százalékkal értékesített, de a Vardar hosszú támadásokat vezetve tartotta a lépést (9. perc 4-3). Sőt, Borozan két góljával már előnyt birtokolt a vendég alakulat. A fiatal Milosavljev sok gondot okozott a veszprémi játékosoknak, főként Dragan Gajic-nak (16. perc 4-7). Kisebb hullámvölgybe került a Veszprém, hiszen Kalarash góljával már öt góllal vezettek a macedónok. A félidő utolsó öt perce mégis jól sikerült hazai részről, Sterbik bravúrjait kihasználva pillanatok alatt felzárkózott a Veszprém, végül kétgólos hátrányban vonultak az öltözőbe Nagy Lászlóék (30. perc 11-13).

Öt percet kellett várni a második játékrészben, hogy ismét egált mutasson az eredményjelző. Mackovsek első gólja az egyenlítést jelentette, majd honfitársa Blagotinsek révén megfordult az állás (37. perc 15-14). Nyolc percig képtelenek voltak betalálni Sterbik kapujába a macedónok, ezt Borozan törte meg, majd Cupic révén újra megszerezték a vezetést (44. perc 17-18). Tovább nehezítette Ljubomir Vranjes helyzetét Gajic sérülése, aki már nem is tért vissza a pályára.

Ennek ellenére újra megfordította az állást a Telekom Veszprém, az utolsó tíz percre kétgólos előnnyel de kettős emberhátrányban érkeztek (50. perc 22-20). Ezzel jól élt a macedón együttes, újra jobban álltak öt perccel a vége előtt (55. perc 23-24). Már nem is engedte ki a kezéből a Vardar a két pontot. Kétgólos vereséget szenvedett a Telekom Veszprém.

Telekom Veszprém – RK Vardar Skopje 25-27 (11-13)
Veszprém:
Sterbik (8/1 védés), Mikler – Nagy L. 4, Gajic 5 (2), Blagotinsek 2, Strlek 1, Nenadic 2, Ilic 1, Mackovsek 4, Tönnesen 2, Manaskov 3, Mahé 1.
Vardar:
Milosavljev (12 védés) – Shiskarev 1, Kristopans 4, Skube 2, Dibirov 6 (1), Borozan 5, Kalarash 1, Moraes 3, Cupic 4 (2), Karacic 1.

Az A csoport állása: