BL: győzelemmel búcsúzott a MOL-PICK Szeged

Küzdött a Szeged, de a továbbjutáshoz nem volt elég (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Csodára készült a MOL-PICK Szeged a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a THW Kiel ellen. A mérkőzést végül megnyerte a hazai csapat, mégis befejeződött számára a legrangosabb sorozat.

Kiválóan kezdett a Szeged, az elején még tartotta a lépést a THW Kiel, de kettő-kettő után három gyors találattal elhúzott a hazai csapat (8. perc 5-2). Nem tartott sokáig az előny, Vujin, Dissinger és Rahmel révén pillanatok alatt egyenlítettek a fehérmezes németek. Mindkét oldalon jól zárt a védelem, nehezen alakítottak ki helyzeteket. A Kiel leginkább a beálló játékával okozott fejtörést a Tisza-partiaknak, ennek ellenére az első félidő végéhez közeledve kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (23. perc 11-9). A szegedi kapuban Marin Sego jól teljesített, ahogy a túloldalon dán kollégája, Landin is. Eközben a játék felgyorsult a kieliek is hibáztak, amivel a Pastor-gárda nem élt, így a szünetre a kétgólos előny, egygólos hátránnyá alakult (30. perc 12-13).

A feladat adott volt a MOL-PICK Szegd előtt, a második harminc percet 9 góllal kellett nyerniük. Ennek ellenére még mindig a Vujin vezette Kiel őrizte a vezetést (37. perc 16-17). A szurkolókon semmi nem múlt, rendületlenül buzdították kedvenceiket, ez át is ragadt a csapatra, hiszen két góllal ismét a magyar együttesnél volt a fór, de Bilyk passzív jelzésnél szerzett gólja kissé lehűtötte a kedélyeket (40. perc 19-18). Az idő egyre fogyott, de az összesített különbség alig csökkent, Sigurmansson révén háromra hízhatott volna az előny, de Landin útját állta a labdának (48. perc 23-21). A hajrában már nem volt kérdés a továbbjutásról, a zebrák mindig visszakapaszkodtak (54. perc 25-25). A csarnok állva tapsolt az utolsó percekben a MOL-PICK Szegednek, amely egy góllal megnyerte a találkozót, így győztes mérkőzéssel búcsúzott  a Bajnokok Ligájától.

MOL-PICK Szeged – THW Kiel 28-27 (12-13)
Szeged:
Källman 6, Bodó 4, Sigurmansson 4 (4), Sostaric 3 (1), Srsen 3, Bánhidi 2, Skube 2, Petrus 2, Pedro 1, Zhitnikov 1,
Kiel:
Wiencek 9, Bilyk 7, Vujin 6, Rahmel 2, Dissinger 1, L. Nilsson 1, Zarabec 1.

Továbbjutott a THW Kiel 56-50-es összesítéssel. A Telekom Veszprém után a MOL-PICK Szeged sem jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.