BL: Győzelemmel mutatkozott be Davis a Veszprém kispadján

fotó: https://www.facebook.com/veszpremhandballteam

A Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája 5. fordulójában az eddig nyeretlen, címvédő Montpellier otthonába látogatott szombat délután. A magyar csapat kispadján bemutatkozott az újonnan érkező David Davis.

Gajic rontott hetesével indult a találkozó, ami után a fiatal Richardson két gólt is szerzett. A 10. percben 4-4-nél egyenlített Mackovsek, majd Sterbik könnyed védése után Lékai már vezetést jelentő gólt szerzett (11. perc 4-5). Sterbik már négy védésnél járt a félidő közepénél, és a Veszprém ezekre építve kétgólos előnyben volt (6-8). Nilsson a gólokban járt négynél, de Mamdouh tartotta vele a lépést. 9-10-nél időt kért Caneyer mester, és Porte fogadta meg a szavait egy egyenlítő gól formájában. A 26. percben ismét Porte volt elemében, és újra vezetett a hazai csapat (13-12). Gerard több védést is bemutatott a félidő végén, ami után két góllal vezetett a Montpellier.

Gyors gólváltással indult a második félidő, és tartotta félidei előnyét a Montpellier. Strlek jól szállt be, de Soussi gólja után kettős hátrányba került a Veszprém. Blagotinsek is a kiállítás sorsára jutott, de a hetest Mikler hatalmas bravúrral védte. Nagy rohanás és sok hiba jellemezte a játékot, de a Mikler Nenadic páros miatt 22-21-re zárkózott a Veszprém. Ha Mikler védett akkor Nenadic gólt szerzett, így átvette a vezetést a magyar csapat (47. perc 23-24). Nagyon jól működött a bakonyiak védelme, és Bonnefond kapott kiállítást. Megindította a hajrát a Montpellier, és emberelőnyben rontott a Veszprém. Richardson hetesből egyenlített, de Tonnesen már a másodikat lőtte a szélről (57. perc 28-29). Gajic valószínű sérülése után Manaskov volt a jobb szélen. Mackovsek védekezett jól, majd elől pedig óriási gólt szerzett. Nagy kapott kiállítást, de Mikler Roland megfogta Mamdouh ziccerét, így egy hét elteltével is ő nyerte meg a mérkőzést a Telekom Veszprém csapatának.

Montpellier HB-Telekom Veszprém 29-30 (16-14)
Monpellier:
Richardson 7 (2), Porte 5, Mamdouh 4, Bonnefond 3, Soussi 3, Grébille 2, Villeminot 2, Kavticnik 1, Bingo 1, Pettersson 1,
Veszprém:
Strlek 6 (2), Nilsson 5, P. Nanadic 4, Tonnesen 4, Gajic 2, Manaskov 2, Mackovsek 2, Nagy 2, Ilic 1, Lékai 1, Mahé 1

Tabella: