BL: győzött a Vardar a Szeged csoportjában

Továbbra is hibátlan a címvédő (Fotó: RK Vardar facebook)

Továbbra is hibátlan a BL-címvédő. A Vardar Skopje ezúttal a Zágrábot győzte le magabiztosan hét találattal a Bajnokok Ligájában.

Remekül kezdett a vendég együttes, Dobrivje Markovic és Mandalinic góljaival három nullára vezettek. Előnyüket egészen a kilencedik percig sikerült őrizniük, ekkor Borozan lőtte az egyenlítő találatot (9. perc 4-4). Ezután lendületbe jött a hazai csapat, a félidő derekán már a macedónok szereztek háromgólos fórt (9. perc 7-4). A különbség állandósult a két együttes között, a szünetben is a Vardarnál volt az előny (30. perc 13-10).

A folytatásban a vendéglátók vettek villámrajtot Kristopans és szélsőik révén hirtelen hatgólosra hízott a különbség (34. perc 16-10). A vendégeknél egyedül Mandalinic igyekezett csökkenteni hátrányukat, kevés sikerrel. A hazaiak lényegében a második félidő kezdtén eldöntötték a két pont sorsát. Végül hétgólos győzelemmel zártak, ezzel is megőrizve a hibátlan mérleget.

RK Vardar Skopje – RK PPD Zagreb 28-21 (13-10)
Vardar:
Borozan 4, Maqueda 4, Cindric 3, Cupic 3, Canellas 3, Stoilov 2, Kristopans 2, Dibirov 2, Vojvodic 2, Nedanovski 1, Marsenic 1
Zagreb:
Mandalinic 9, Mrakovcic 3, Z. Markovic 2, Susnja 2, J. Valcic 2, Hrstic 1, Horvat 1, D. Markovic 1

Jövő héten a ma sima sikert arató MOL-PICK Szeged lesz a címvédő ellenfele a legrangosabb nemzetközi kupában.