BL: hazai sikerek az alsóházban

A Velenje örülhetett a Skjern elleni találkozó után (Fotó: ehfcl)

A C és D csoportban is a két első helyezett csapott össze, ahol a hazai együttesek örülhettek a végén. A Velenje szoros, nagy csatában, de végig vezetve győzte le a Skjern. A Montpellier magabiztosan múlta felül az ukrán Zaporozhyét.

Rangadót rendeztek a Bajnokok Ligája C csoportjában, két hibátlan együttes csapott össze vasárnap délután. A Velenje a jó erőkből álló dán, Skjern csapatát fogadta. Ennek megfelelően végig szoros mérkőzést vívtak egymással a csapatok, de már az kezdősípszótól kezdve a hazaiak akarata érvényesült. Ennek ellenére egy-kétgólos előnynél jobban nem tudta lerázni magáról a dánokat. A folytatásban is hasonló forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés. Az utolsó tíz percre már három góllal vezettek Toskicék, ebből a végére két gólt megőriztek, ahogy a veretlenségüket is.

RK Gorenje Velenje – Skjern Handbold 31-29 (15-14)
Velenje:
Medved 5, Toskic 5, Brumen 4, Markotic 4, Pejovic 3, Ovnicek 3, Potocnik 2, Cehte 1, Ferlin 1, Grebenc 1, Verdinek 1, Golcar 1
Skjern:
Olsson 9, J. Konradsson 5, Eggert 3, Sondergaard 3, T. Konradsson 2, Mikkelsen 2, Myrhol 2, Rasmussen 2

Magabiztos Montpellier-siker

A D csoportban is a hatos első két helyezettje csapott össze, ennek ellenére nem hozott meglepetést és szoros találkozót a Montpellier és az ukrán Motor csatája. Már az elején a kezébe vette az irányítást a francia együttes, csupán az ötödik percig tudta tartani magát a vendég alakulat. A félidőben is megnyugtató ötgólos fórt alakított ki a Porte vezette hazaiak. A második játékrészben sem tudott megújulni a Zaporozhye, így nyolcgólos vereséget szenvedtek.

A mérkőzésnek egyébként magyar vonatkozása is volt, hiszen a Horváth Péter, Marton Balázs kettős vezette a találkozót.

Montpellier HB – HC Motor Zaporozhye 28-20 (18-13)
Montpellier:
Porte 6, D. Simonet 4, Toumi 4, Portner 3, Kavticnik 3, Soussi 2, Truchanovicius 2, Richardson 1
Zaporozhye:
Paczkowski 6, Soroka 3, Shelmenko 3, Babichev 2, Malasinskas 2, Kozakevych 2, Denysov 1, Buinenko