BL: heroikus küzdelemben hozta el a pontokat a Veszprém Brestből

Fotó: Vörös Dávid /handballveszprem.hu

A Telekom Veszprém végig szoros mérkőzést játszott a vendégláó Brest együttesével, s egy egészen kiélezett végjátékban hozta el mindkét pontot a vendéglátóktól.

Egészen kiegyenlített küzdelmet hozott az első negyedóra. Fej-fej mellett haladtak a felek, amihez viszont kellett az is, hogy a magyar csapat két hetest is hibázzon. A 15. percben először lépett meg kettő góllal a Brest (8-6). Egy gólos hazai vezetésnél (10-9) kért időt Gulyás István (amit aztán leginkább Petar Nenadics tartott meg), ám ezt követően is a Brestnél maradt az előny, hála Petar Djordjics bombáinak. A félidő végén beszáltt Mikler Roland is, és rögtön védéssel kezdett, ami után vissza vette a Veszprém a vezetést (12-13). A védelem ezt követően sem állt össze, így végül egy utolsó másodperces gólnak köszönhetően a fehérorosz csapat ment előnnyel a szünetre (16-15).

A második félidő első perceit folyamatos emberhátrányban játszotta a magyar csapat, de ennek ellenére is sikerült visszaszerezni a vezetést (19-20), s huzamosabb ideig meg is tartani azt. Többször is támadhattak Nilssonék a két gólos előnyért, de 45 perc után megint a hazaiaknál volt az előny, s Gulyás István időt is kért (24-23). Félidő közepére 3 gólosra hízott a fehérorosz vezetés (26-23), de egy kiállítást követően kapaszkodott a magyar alakulat. Gulyás István csapata 7 emberrel is támadott, így 52 perc után ismét egyenlő volt az állás (26-26). A legrosszabbkor jött Rene Toft Hansen újabb kiállítása, majd technikai hibák után döntetlen állásnál kezdhettük meg az utolsó 3 percet (28-28). Ekkor Nilsson talált be, s már csak két perc volt hátra, mikor Manolo Cadenas időt kért. Fél perccel a vége előtt egy gólos vezetésnél kért időt a bakonyiak szakvezetője. A végén egy vitatható játékvezetői ítélet után hetest dobhattak a fehéroroszok, de Mikler megfogta, így nyert a magyar csapat.

HC Meshkov Brest – Telekom Veszprém 28-29 (16-15)
Brest:
Djukic 5, Poteko 4, S. Ivic 3, Djordjic 3, Skhurisinsky 3, Shylovich 2, Obranovic 2, Kulak 1, Horak 1, Yurinok 1
Veszprém:
Strlek 6, Nilsson 5, Ilic 5, Gajic 4, Mackovsek 3, Lékai 2, Nenadic 2, Tönnesen 1, Blagotinsek 1