BL: hivatalosak a kalapbeosztások

fotó: EHF

Az EHF hivatalosan is kommunikálta a Bajnokok Ligája kalapbeosztását. Az A- és B-csoportban szereplő magyar csapatok közül a Szeged a második, a Veszprém az ötödik kalapból várja ellenfelét.

Ezzel az is biztossá vált, hogy a Veszprém játszik majd a Kielcével, a Szeged pedig a Zágrábbal, hiszen a két magyar csapat nem szerepelhet azonos csoportban, így a velük egy kalapban szereplő gárdát kapja automatikusan a másik magyar együttes. Az azonos kalapban szereplő csapatok (pl. Vardar-PSG, Flensburg-Barcelona, vagy Skjern-Meshkov Brest) biztosan elkerülik egymást, hiszen a sorsolás során minden kalapból egy-egy együttes kerül az A-, illetve a B-csoportba, végül így alakul ki a két nyolc csapatos csoport.

Hasonlóan a Veszprém és a Szeged példájához, biztosan elkerüli egymást a francia PSG és a Montpellier, illetve a német Flensburg és a Löwen (hiszen ugyanazt az országot képviselik), azaz maga a sorsolás részben irányított lesz. A Nantes viszont kivételt jelent ez alól a szabály alól. A BL idei ezüstérmese biztos találkozik majd valamelyik francia csapattal a csoportkörben, hiszen 3 gall együttes szerepel a BL felsőházának számító A- és B-csoportokban.

A csoportokat június 29-én sorsolják ki, s ekkor történik meg az alsó ág (C-, illetve D-csoport) sorsolása is 6-6 csapattal.

Az A- és a B-csoport kalapbeosztása:
A C- és a D-csoport kalapbeosztása: