BL: így értékelték a sorsolást a szegediek és a veszprémiek

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Az Európai Kézilabda-szövetségi (EHF) bécsi székházában ma elkészítették a női és férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztásait. Utóbbiaknál a Veszprém az A csoportban a címvédő Montpellier-vel, a Barcelonával, a Kielcével, a Löwennel és a Vardarral is összkerült, míg a MOL-PICK Szeged ellenfelei között a PSG, a Nantes és a Flensburg is ott van.

A bécsi eseményt követően mindkét magyar klub hivatalos honlapján tett közé nyilatkozatokat a sorsolást véleményezve.

– Ez egy elég kemény csoport lett – kezdte értékelni az A csoportot Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője.  Ha meg akarjuk tenni a következő lépést, akkor nem lehet könnyű ellenfelünk. Természetesen várom már a BL szezon kezdetét, és megpróbálunk majd minél előrébb végezni a csoportban. Van pár mérkőzésünk, amihez messze kell utazni, de ennek a nehézsége attól függ majd, hogy milyen lesz a versenynaptár. Azt gondolom, hogy a legjobbunkat kell nyújtani ahhoz, hogy minden meccset jól fejezhessünk be  mondta a svéd tréner.

A veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László erős ellenfelekre és kiegyensúlyozott mezőnyre számít.

 Szép kis csoport, jó meccsek lesznek. Sok az erős ellenfél, idei és tavalyi BL-győztes például. Ott van még a Barcelona, mint nagy név, illetve a Löwen, mint az utóbbi pár év legjobb német csapata.

A Kristianstad skandináv stílust képvisel, ami az előző szezonban eléggé a mumusunk volt. Kiegyensúlyozott mezőnyre számítok, ahol minden pontnak óriási jelentősége lesz. Jó érzés lesz Barcelonában játszani újra, és örülök, hogy abban a csarnokban játszathatok majd, ahol 12 évet töltöttem el. A legfontosabb persze az, hogy a csapat jó eredményt érjen el, és ott is győzelemre fogunk törekedni  fogalmazott magyar válogatott jobbátlövő a veszprémiek honlapjának.

A MOL-PICK Szegedtől a klub operatív igazgatója, Szögi Nándor, valamint a csapat két játékosa, Mario Sostaric és Balogh Zsolt szólalt meg a klubhonlapon a sorsolást követően.

– Jó eséllyel pályázunk a továbbjutásra, és egy a célunk, hogy előkelőbb helyen fejezzük be a csoportküzdelmet, ez az egyenes kieséses szakasz miatt fontos lenne. Nagyon bízom benne, hogy az újonnan igazolt játékosok gyorsan felveszik a ritmust, gyorsan beépülnek a csapatba, ez lesz a nyár legfontosabb feladata

– nyilatkozta Szögi.

– Csak nagy csapatok és nagy meccsek léteznek a Bajnokok Ligájában, és ez így lesz a következő szezonban is. Tudjuk, hogy jól kell dolgoznunk, és topformában kell játszanunk. Remélem, hogy az egész szezon jó lesz, és mindent megteszünk, hogy minél jobb pozícióban végezzünk – vélekedett Sostaric.

– A BL-ben nincs könnyű csoport, olyan nem létezik. Komoly ellenfelekkel találkozunk, úgy gondolom, hogy az első három hely valamelyikét elérhetjük. Sokat erősödünk, minden rajtunk múlik majd, hogy miként szerepelünk a csoportmeccseken, amit már most nagyon várok – osztotta meg várakozásait Balogh.

A MOL-PICK Szeged a sorsolást követően rövid csapatbemutatókat közölt BL-csoportellenfeleiről, amik ide kattintva olvashatóak.